Sport

2015.12.31. 12:55

Ortegának már klubcsapata is van!

Veszprém - Az MVM Veszprém kispadjáról szeptemberben menesztett Carlos Ortega japán szövetségi kapitány lett, s ezzel egy időben a dán KIF Kolding bejelentette, hogy februártól a spanyol szakembert bízta meg a BL-résztvevő alakulat irányításával.

B. Virág Rita

Ahogy arról beszámoltunk, Carlos Ortega lett a Japán férfi kézilabda együttes szövetségi kapitánya. Azt is megtudtuk, a megbizatása egy hónapra szól, az Ázsia Játékok befejezéséig. A szakember azonban ezt követően sem marad munka nélkül.

A dán bajnok, a KIF Kolding Köbenhavn ugyanis bejelentette, februártól a kiváló szakvezető irányítja az együttest.

A Koldingot négy éven át irányította Henrik Kronborg, de az eddigi idényben a vártnál sokkal gyengébben szerepelt a társaság, a Szeged BL-csoportjában csak az utolsó helyen áll, vagyis nyolcadik. Eddig csupán egyetlen győzelmet tud felmutatni, kilenc fiaskója mellett egyszer nyert a macedón Vardar Szkopje ellen 33:31-re. Épp ezért a klubvezetők elérkezettnek látták a váltást.

Ortega koldingi szerződéséről már hetek óta lehetett pletykákat hallani, sőt egyesek azt is tudni vélték, Javier Sabate, az MVM Veszprém jelenlegi edzője is vele tart. Lapunknak erről Sabate azt mondta, nincs szó erről, de nem tudja, mit hoz a jövő.

Lasse Boesen, a Kolding klubelnöke elmondta, köszönettel tartoznak Kronborg eddigi munkájáért. Hozzátette, óriási fegyvertény, hogy Ortegát sikerült leszerződtetni. A spanyol szakembernek 2020-ig tart a megbizatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!