Hírek

2016.01.01. 09:43

Egy bulizó megsérült a petárdától Szombathelyen - szilveszteri balhék Vas megyében

A mentőknek jóval több feladatot adott az óévbúcsúztató, mint szokott – a tűzijátéktól is megsérült valaki. A tűzoltók is oltottak, és autó is borult az árokba szilveszterkor.

Simán Klára

Pirotechnikai eszköztől – feltehetően petárdától – szenvedett égési sérüléseket a nyakán egy ember Szombathelyen. Viszonylag olcsón megúszta: az égő papírdarabok legalább nem a szemében landoltak, de így is szükség volt a mentőkre. A megszokottnál sokkal több feladata volt idén a Vas megyei mentőknek – tudtuk meg Köcse Tamás vezető mentőtiszttől. Összesen 16 részeghez kellett kimenni, közülük 4 gyermekkorúhoz (a legfiatalabb 14, a legidősebb 18 év körüli) – a 12 felnőttet a Markusovszky kórház sürgősségi osztályán, a többieket a gyermekosztályon fogadták, többnyire megfigyelésre tartották bent őket. Köcse Tamás jelezte, hogy ilyenkor a hideg jelenti a földön fekvő, magatehetetlenné kábult részegekkel kapcsolatban a legnagyobb gondot: a kihűléstől kell megvédeni őket elsősorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!