Sport

2016.01.01. 13:31

Idén is jól sikerült a hagyományos Szilveszter Kupa

Szombathely - Az öregfiúknál az Art Café-Falco II, a felnőtt nyílt mezőnyben pedig a Casablanca Cafe nyerte a 30. Black Cab Pub Szilveszter Kupa kispályás labdarúgótornát - névsorokkal, különdíjasokkal bővített eredménylista.

Tóth Gábor

Negyvennyolc csapat részvételével négy napon át tartott a 30. Black Pub Cab Szilveszter Kupa kispályás labdarúgótorna. A résztvevők a Haladás VSE munkacsarnokában kezdték, az Arena Savariában fejezték be a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a Pannonsport Kft. által rendezett erőpróbát.

Végeredmény, nyílt mezőny:

1. Casablanca Cafe (Nagy Gergő, Kiss Balázs, Kiss Kornél, Balázs Ákos, Joó Bálint, Viszket Ferenc, Márkus Gábor, Rácz Bence, Venczel Balázs, László Dávid, Popovics Bertold, Tóth Zoltán),

2. Rimele Stúdió (Sásdi Bálint, Kónya József, Németh Rajmund, Horváth S. Péter, Nagy Zoltán, Nyírő Bálint, Topor Zsolt, Pados József, Kovács Zsolt, Baranyai László, Harkai Dániel, Németh Balázs),

3. Vulcano Energia (Halmosi Péter, Németh Márió, Németh Erik, Németh Gergő, Bucsi László, Sándor Alex, Dancsecs Dávid, Vajda László, Hoós Patrik, Szakály Dávid, Gyűrű László. Németh Péter).

Különdíjak:

Gólkirály: Pál Dávid (Lap Land).

Legjobb mezőnyjátékos: Márkus Cábor (Casablanca).

Legjobb kapus: Nagy Gergő (Casablanca).

 

Öregfiúk:

1. Art Café-Falco II. (Táncsics András, Horváth Róbert, Tóth Péter, Bánfalvi Attila, Németh Zoltán, Szuh Ferenc, Hegyi László, Németh Richárd, Varga Attila, Németh Péter, Vígh Ferenc, Táncsics Péter),

2. Jumbo-Intertrans Kft. (Rácz Péter, Nagy András, Molnár Tamás, Lukács Tihamér, Sántha Szilárd, Viszked Balázs, Sántha Roland, Kőrösi András, Vörös Attila, Czerják Attila, Tóth József, Király Péter),

3. Art Café-Falco I. (Sömenek Róbert, Jáger László, Vajda László, Vad József, Lengyel Miklós, Fazekas Balázs, Koronczai Roland, Vidóczi József, Héra Zsolt, György Tibor, Sákovics Péter, Pálmai Tamás).

Különdíjak:

Gólkirály: Sántha Roland (Jumbo-Intertrans).

Legjobb mezőnyjátékos: Jáger László (Art Café-Falco I.).

Legjobb kapus: Táncsics András (Art Café-Falco II.).

- Kimondani is furcsa, hogy már 30 éve kezdődött a történet - utalt az első Szilveszter Kupára Gerencsér Tibor, a szabadidősport szövetség elnöke. - Lovasy András akkori sportvezetővel ültünk asztalhoz, és kitaláltunk egy tornát az ünnepek közé - ami gyorsan népszerű lett. Volt olyan, hogy 52 csapat nevezett, volt, amikor öt napra volt szükségünk, hogy lebonyolítsuk a kupát. Az első tornák roppan barátságosak voltak. Az érmes csapatoknak például sült malacot szolgáltunk fel, amit közösen fogyasztottak el a szurkolókkal. Változott a világ, ma már sokkal jobban számít az eredmény. Megjelentek a szponzorok, akik elvárják a sikert. A játék felgyorsult, keményebb lett, nagy a birkózás, a küzdelem. Egyvalami viszont nem változott: csak egy csapat nyerhet. Büszke vagyok arra, hogy az összes Szilveszter Kupának tevékeny részese lehettem - és köszönöm a kollégák munkáját. Természetesen szeretnénk folytatni a hagyományt. Ám a Haladás munkacsarnokát lebontják, így jövőre nehéz dolgunk lesz. Eddig is sokat segített Szombathely önkormányzata, de a jövőben hatványozottan szükségünk lesz a támogatásra.

- Amint véget ér a kispályás szezon, máris elkezdek készülni a Szilveszter Kupára. Számomra a futball egyfajta életforma, amelynek fontos rész ez a torna - árulta el Táncsics András, a tornagyőztes Art Café-Falco II. vezetője, különdíjjal jutalmazott kapusa. - Négy-öt torna kivételével, amikor az aktuális klubom nem engedett el, mindig részt vettem a kupán - szerencsére a családom tolerálja ezt. Még ifistaként kezdtem, most 45 éves vagyok. Volt olyan év, amikor a profikkal bronzérmet, az amatőrökkel és az öregfiúkkal pedig aranyat nyertem - Jáger Laci követte még el ezt a bravúrt. Akadt olyan torna, amikor 20 mérkőzést játszottam le a négy nap alatt. Szerencsére mindig olyan társakkal, illetve Péter testvéremmel játszhattam együtt, akik hozzám hasonlóan vélekednek a futballról. A mostani torna után maradt egy kis hiányérzetem, hiszen a nyílt mezőnyben a vártnál korábban esetem ki a Blac Cab Pub csapatával, és szerettem volna, ha ismét a két Falco játssza az öregfiúk döntőjét. Annak viszont örülök, hogy ismét sikerült begyűjtenem egy aranyérmet és egy különdíjat - már sok sikerben volt részem a Szilveszter Kupán, de mindegyik kedves számomra. Remek volt a szervezés, és szeretném megköszönni a játékvezetők munkáját is - ezúttal sikerült olyan bírói csapatot összeválogatni, akik a csapatokért voltak, nem pedig fordítva. A Haladás-csarnok nagyon hiányozni fog, de alig várom már a 31. Szilveszter Kupát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!