Sport

2016.01.01. 19:28

Sikeres évet zárt a Göcsej SK

Zalaegerszeg – A Göcsej SK három és fél évvel ezelőtt a futsal alapjainak lerakására jött létre a városban. A szerveződés azóta már NB I-es férfi csapatot működtet, de tekések, kézilabdások és kosarasok is tartoznak hozzá.

Jóna István

A Göcsej SK évzáró rendezvényét december 29-én a Három Kívánság étterem tartotta meg, ami csaknem kicsinek bizonyult ezen az estén.

– Minden sportágat, csapatot és korosztályt beleértve 301 igazolt játékosa van az egyesületünknek, akik 17 különböző bajnokságban szerepeltek a most záruló esztendőben – mondta Friss Szabolcs elnök, hozzátéve: ez a szám óriási eredmény.

A bajnok Rába ETO elleni hazai döntetlen az őszi szezon csúcsa volt a kék szerelésben játszó Göcsej SK számára a férfi futsal NB I-ben

Az este folyamán minden szakosztály képviselője elmondhatta az elmúlt év legfontosabb eseményeit. Először a férfi futsalosok eredményeiről beszélt az elnök, aki kulisszatitkokat is elárult:

-Az NB I-be való feljutást követően Bagó Gáborral sokat beszélgettünk a folytatásról, aki felajánlotta, hogy hozzunk egy szakembert a csapat élére és ő a háttérben segíti majd a munkát. Tapasztalat nélkül vágtunk neki ennek a szezonnak és elmondhatom: nem bántuk meg, hogy nem hoztunk külsőst a csapat mellé.

Friss Szabolcs: a szakma és a szponzorok is felfigyeltek a klubnál folyó munkára

Friss Szabolcs azt is elmondta, hogy a szakma is felfigyelt az Egerszegen folyó munkára és minden segítséget megadnak, hogy folyamatosan fejlődni tudjon a klub. Januártól a válogatott szakmai stábját erősítő Korolovszky Gáborral, egykori kiváló játékossal erősítenek a megyeszékhelyiek, aki Bagó Gábornak segít majd a csapat körül.

Elhangzott: rövid idő alatt ért el a Göcsej SK a legmagasabb szintre és épített ki jelentős bázist Zalaegerszegen.

– Szerettünk volna egy igazán nagy klubot építeni, amelyhez szívesen csatlakoznak a sportolók. Ez sikerült is az elmúlt években, hiszen mára 5 szakosztállyal büszkélkedhetünk és egyre növekvő utánpótlás bázisunk van. Elértük, hogy a megyei sportélet és a szülők is felfigyeltek a klubra. Mindezek fényében jó ötlet volt megalakítani az egyesületünket.

A klub rövid idő alatt mutathat fel olyan fejlődést, ami sokaknak feltűnt és nem mellékesen a munka eredményekkel is párosult. Friss Szabolcs a fejlődést az utánpótlásbázis szélesítésében látja, amihez a megfelelő szakemberek és a forrásaik is megvannak. A klub újabb szak-osztállyal egyelőre nem tervez, a meglévőket akarja felfuttatni megfelelő szintre. A TAO forrásokat szeretnék maximálisan kihasználni és az eredményeik folytán a szponzorok is megtalálták a klubot – árulta el az elnök.

A banketten a többi szakosztály is bemutatkozott és értékelt, köztük a női futsalosok, akik veretlenül vezetik az NB II Nyugati csoportját és első osztályos álmokat dédelgetnek. A tekések a városi bajnokságban szerepelnek, ahol a Darabos Sándor emlékverseny megnyerésével hívták fel magukra a figyelmet. Dr. Orsós Sándor vezetésével nemcsak a csapat, hanem az utánpótlás is körvonalazódik a tekéseknél. A kézilabda szakosztálynál Fenyvesi József felelős a szakmai munkáért és elmondása szerint egy stabil keret alakult ki mostanra. Ami fontos: közel 60 fiatal ismerkedik náluk a játék szépségeivel. A Göcsej SK legfiatalabb szakosztálya a kosarasoké, ez a csapat a városi bajnokságból idén az NB II-ben való indulással hívták fel a figyelmet magára. A meglévő mag mellé a ZTE KK utánpótláskorú játékosaival kiegészülve tavasszal a felsőházi rájátszásra készülhetnek. Mészáros Richárd és felesége, Darida Csilla vezetésével próbálják kitölteni a megyei kosárlabda nevelés réseit. Segítőikkel hetente többször Egerváron, Zalaszentgróton és Zalalövőn illetve környékén népszerűsítik a kosárlabdát.

Az este folyamán szakosztályonként néhány játékost és segítőt is kiemeltek és elismerésben részesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!