Sport

2016.01.06. 18:03

Korosztályos röplabda - Bedőcs Gergely az U14-es válogatottnál

Három szombathelyi sportiskolást is számításba vettek a korosztályos válogatott keretekben. Edzőjük, Bedőcs Gergely az U14-es nemzeti csapat mellett kapott szerepet.

Horváth Erika

A Szombathelyi Sportiskola röplabdaszakosztályából Dancsecs Nikolett tagja az U17-es válogatottnak, amely a két ünnep között a horvátországi Sibenikben a MEVZA Kupán szerepelt. Niki nagy lehetőséget kapott - miután a csapatból többen ugyanabban az időpontban az ifjúsági válogatottban játszottak -, minden mérkőzésen kezdőként léphetett pályára. A hatcsapatos tornán Magyarország együttese két győzelemmel és három vereséggel a harmadik helyet szerezte meg a mezőnyből kiemelkedő Szlovénia és Csehország mögött.

Bedőcs Gergely az U14-es válogatott másodedzője lett
Fotó: Unger Tamás

Szilveszter előtt Szendrődi Rebeka és Németh Tekla a jelenleg 31 fős U14-es válogatott keret tagjaként gödöllői összetartáson vehetett részt, melyre elkísérhette őket edzőjük, Bedőcs Gergely is. Aki a jövőben Halász Márta szövetségi kapitány másodedzőjeként részt vesz a korosztályos csapat szakmai munkájában. Az U14-es keret a tavaszi szünetben folytatja a közös munkát.

A Szombathelyi Sportiskola U14-es lánycsapata az országos gyermek bajnokság alapszakaszából csoportmásodikként jutott a középszakaszba. Az ötös csoportból három együttes kerülhet az országos elődöntőbe. Nagyon nehéz kvintettbe kerültek a szombathelyiek. A budapesti első tornán két 3:0-s vereséget szenvedtek két nagyon erős csapattól, az egyik bajnokesélyestől, a Nyíregyházától, valamint az MTK-tól. A csoport végső sorrendje a második torna után dől el, amit január 30-án Szentendrén rendeznek. A sportiskolások ottani két ellenfele a Dunakanyar és az Érd lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!