Sport

2016.01.08. 19:40

A szegedieket fogadják

Székesfehérvár – A téli szünetet követően szombaton, 19 órakor, a Vodafone Sportcentrumban lép pályára az Alba, amely a szegedieket fogadja.

Horog László

A papírforma, a tabellán elfoglalt helyezés egyértelműen a hazaiak mellett szól, a fehérváriak 8 győzelemmel és 4 vereséggel állnak a 4. helyen, a Tisza- partiak pedig a 8. pozícióból várják a derbit, 5 sikerrel és 7 kudarccal. De a vendéglátók nem mehetnek biztosra, ezt jól tudja a vezetőedző, Dzunic Branislav.

– Végig figyelnünk kell, a Szeged egységes, tapasztalt játékosok által alkotott csapat. Ezzel együtt is meg kell nyernünk a derbit, más eredményt el sem tudok képzelni.

A TLI-Alba bedobója, Supola Zoltán is optimistán várja a találkozót. „A nyíregyházi győzelem után kaptunk egy hét szabadságot, majd folytattuk a felkészülést, jó hangulatban gyakoroltunk az utóbbi napokban. A Szeged jó csapat, végig koncentráltan kell támadnunk és védekeznünk, ha nem hibázunk, itthon tartjuk a fontos bajnoki pontokat.

A fehérváriaknál a center, Csorvási Milán játéka kérdéses, a héten a derekát fájlalta, emiatt több edzést kihagyott. Markovic Lukának a térdével voltak gondjai, néhány tréningen ő sem vett részt, azonban ő rendbe jött, biztosan ott lesz a parketten. Az új, amerikai légiós, Wally Judge is megtekinti a találkozót, de pályára nem lép. Az idei szezonban Izraelben és Argentínában is pattogtató, amerikai erőcsatára tervek szerint, jövő szombaton este, a zalaegerszegi bajnokin ölti először magára a kék-fehérek szerelését. A mostani összecsapáson a vendég szegedieknél biztosan szerepet kap Juhos Levente. A bedobó éveket töltött Fehérváron, részese volt a 2013-as bajnoki aranynak és a kupagyőzelemnek, tavaly nyáron döntött úgy, hogy a déli határszélen próbál szerencsét. A vendégeknél szintén lép pályára az őszi szezon legjobb pontgyárosa, a szerb Andrija Ciric. A Naturtex-SZTE-Szedeák pontosan két méterre nőtt délszláv légiósa mind a 12 bajnokin szóhoz jutott, átlagban 18,8 ponttal vette ki a részét együttese öt győzelméből. A Tisza-partiak mérlege egyébként negatív, hiszen hétszer vesztesen bandukoltak le a parkettről. Ciricet a pontgyárosok listáján a kaposvári Emanuel Ubilla követi (17,9 pont/meccs, 8 derbin), míg a képzeletbeli dobogó alsó fokán a TLI-Alba Fehérvár két húzóembere, az amerikai Tristan Spurlock és Lóránt Péter (17,8) helyezkedik. A legjobb öt sorrendje egy zalaegerszegi játékossal egészül ki: Darrin Govens (17,5) is szépen termelt a 12 bajnoki meccse során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!