Kultúra

2016.01.11. 18:32

Nagy bulit csaptak a tánczenészek

Pápa - Generációk találkozása – ez lehetett volna a VI. Pápai Regionális Zenésztalálkozó mottója, melyre több megyéből összesen 70 tánczenész gyűlt össze. A legfiatalabb 17, míg a legidősebb 61 éves volt.

Polgár Tibor

Mostanra jól bevált, népszerű hagyománnyá vált Pápán, hogy az esztendő első péntekjén egy asztalhoz ülnek a zenészek, majd egy finom vacsora és néhány ital mellett megbeszélik a szakma, illetve a mindennapi élet ügyes-bajos dolgait. – Idén az év első péntekje január elsejére esett, és mivel szilveszterkor mi mindig dolgozunk, ezért jobbnak láttuk a következő hétre megszervezni az összejövetelünket – nyilatkozta a Naplónak Kovács Arnold, a VI. Pápai Regionális Zenésztalálkozó főszervezője. Mint mondta, a tánczenészek egész évben szolgáltatják a muzsikát, a közönség szórakoztatásán fáradoznak, és ugyan konkurensek, de szívesen keresik egymás társaságát, mivel egy baráti, összetartó csapatot alkotnak.

A tánczenészek pápai találkozóján Gaál Szabolcs szolgáltatta a muzsikát

A mostani alkalomra 70-en érkeztek Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, valamint természetesen Veszprém megyéből, hogy aztán hajnalig tartó mulatozással töltődjenek fel az új év kihívásaira, fellépéseire. Persze jutott idő a beszélgetésre, tapasztalatcserére is, melynek során a fiatalabbak számos hasznos tanácsot szerezhettek be a szakma rutinos öreg rókáitól az egyik pápai étteremben tartott eseményen. – Az idei találkozó legfiatalabb résztvevője 17, míg a legidősebb 61 éves volt. Öröm volt látni a generációk találkozását, illetve azt, hogy az egyes korosztályok képviselői remekül megtalálták egymással a közös hangot. Ez is a céljaink között szerepelt a rendezvény életre hívásakor – árulta el Kovács Arnold, akinek most is Pap Attila segített a zenésztalálkozó megszervezésében.

Az VI. Pápai Regionális Zenésztalálkozóra hetvenen gyűltek össze. A hangulatra nem lehetett panasz

– Győztes csapaton ne változtass! Ennek a gondolatnak a mentén nem változtattunk a találkozó eddig jól bevált helyszínén, illetve a muzsikát szolgáltató Gaál Szabolcs személyén sem. Emellett pedig a győztes csapat harmadik fontos összetevőjére, a jó társaságra sem lehetett panasz – jegyezte meg mosolyogva a főszervező. Mindezt a VI. Pápai Regionális Zenésztalálkozó felhőtlen hangulata és a hajnalig tartó mulatság is alátámasztotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!