Foci

2016.01.12. 10:40

Új szakvezető segíthet a kiesés elől menekülő bicskei csapaton

Bicske – Az őszi idény végén a megyei I. osztályú bajnokság utolsó helyén álló Bicskei csapatánál az eddigi vezetőedző Nyigri Richárd helyére Raffai Rudolfot nevezték ki

Káldor András

Az 50 esztendős Raffai Rudolf Szerbiában, Palicson nevelkedett. 1978 és 1991 között a Szpartak Subotica csapatában több mint háromszáz első- és másodosztályú bajnoki meccsen lépett pályára. Ezt követően Magyarországon az NB II-es Baja játékosa volt huzamosabb ideig, húsz éve él Magyarországon, 1995 óta edzősködik. A Bajai LSE együttesénél kétszer is dolgozott az NB II-ben és az NB III-ban, míg az Aquital FC Csákvár csapatának második éve tagja, Bognár György-Toldi Gábor mellett a szakmai stábban. Így nem is lehetett csodálkozni azon, hogy a bicskeiek megkeresték, mivel köztudott a két egyesület együttműködése.

Fotó: Koppán Viktor

Raffai Rudolfot nem volt könnyű szóra bírni, a szakember elmondása szerint őt a munkája minősíti, és inkább a háttérben szeretne maradni.

– Mit tudhatunk önről, illetve merre dolgozott eddig?

– 1995 óta vagyok edző, főleg Baján dolgoztam, több éven keresztül, és több alkalommal voltam a Bajai LSE vezetőedzője. Ezen kívül a Szeremle csapatával bajnokságot nyertem megyei másodosztályban, és az NB II-ben szerepelt a Baja együttese az irányításommal. Bognár Györgynek, pedig immár öt éve vagyok pályaedzője, de előtte Nagy Tamásnak és Tomiszlav Szivicsnek is segítettem. A kemény munkában hiszek, ezért is jövünk ki jól Bognár Györggyel, mindketten ezt a szemléletet valljuk.

– Hogy történt a megkeresés? Sokat gondolkozott a bicskeiek ajánlatán?

– Nem mondhatom, hogy sokat töprengtem volna, ugyanolyan feladatot jelent számomra, mint más egyéb munka, és a jövőben beletartozik a mindennapi feladataim közé. Végül is Bognár György volt az, aki igent mondott, és ő olyan szakembert szeretett volna látni a Bicske élén, akiben megbízik.

– Milyen lehetőség ez az ön számára, hiszen egy meglehetősen mély gödörben levő, kiesésre ítélt csapat kispadjára ülhet?

– Egy csapat vezetéséhez stábra van szükség, ezért Bognár Györggyel közösen látjuk el a feladatot. Ő a háttérből meglátásaival segít, én, pedig a napi munkát fogom össze, persze ebben is azért közreműködik. Reményeink szerint olyan szintre tudjuk felhozni a társaságot, hogy kiharcolhatjuk a bennmaradást.

– Mikor vetődött fel az a gondolat, hogy közösen dolgozzanak Bicskén?

– Körülbelül egy hete beszéltünk róla először. Nagy Sándor a csákvári klub tulajdonosa és a bicskei vezetés közötti megállapodás alapján történt, melynek lényege, hogy az Aquital Csákvár segíti a Bicskei TC csapatát szakmai részről.

– Ettől függetlenül ön továbbra is az NB II-es Csákvár munkájában részt vesz?

– Igen, az új funkcióm nem gátolja a csákvári feladatom elvégzésében. Én vezetem a csapatot Bicskén, míg pályaedzőként ugyanúgy Bognár György mellett dolgozom.

– Össze lehet majd ezeket a feladatokat egyeztetni?

–Hogyne, a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást.

– Mennyire ismeri a megyei első osztály mezőnyét?

– Több mérkőzést láttam korábban is a megye egyből, így egyáltalán nem jelent újdonság számomra.

– Találkozott már a csapattal?

– Persze, sőt már el is kezdtük a felkészülést. Láttam, hogy mire számíthatok, milyen a keret összetétele, teljesen naprakész vagyok.

– A hírek szerint Csákvárról érkezhet erősítés. Köntös Dánielen és Sötét Dávidon kívül lesz még más is Csákvárról, rajtuk kívül kiket akarnak hozni?

– Még nem tisztáztuk ezeket a kérdéseket, mert szeretnénk azért bicskei kötődésű labdarúgókat is a csapatban látni, őket is tesztelem a felkészülés során. Ettől függetlenül több új arcra lehet számítani, de csak olyanokat igazolunk, akik tényleg erősítést jelentenek, és nem kizárólag a létszámot akarjuk feltölteni.

– Őszintén, be lehet hozni ekkora lemaradást?

– Nem vágnék bele, ha nem hinnék benne. Optimista és bizakodó vagyok. Reálisan két kieső van, két csapatot kell megelőzni, és bennmaradt a csapat. Ha egy kicsit sikerül feltuningolni a gárdát, akkor még előrébb is végezhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!