Sport

2016.01.19. 17:21

A bravúr után majdnem meglett a bronz is

Zalaegerszeg - A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok adott otthont a junior korú vívók országos bajnokságának.

Kerkai Attila

A ZVE tőrcsapata közel volt ahhoz, hogy dobogós helyen végezzen, végül negyedik lett.

A nyitónapon, vagyis egyéni versenyben négy zalaegerszegi versenyző - Simon Kristóf, Wolf Ádám, Darabos Vince, Németh Zalán - indult a Zalaegerszegi Vívó Egylet színeiben. A legtovább Simon Kristóf jutott, aki nagyszerű vívással csupán egy tussal kapott ki a 8 közé jutásért a későbbi bajnoktól, így legjobb vidéki vívóként a 9. lett.

A vasárnapi csapatversenyt a 6. helyen kiemelve kezdte a ZVE, méghozzá az egyedüli vidéki csapatként. Ráadásul egy bravúrral, hiszen Wolf Ádám és Darabos Vince kitűnő vívásával a nap egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatva elbúcsúztatta a négy közé jutásért a 3. helyen kiemelt BHSE csapatát.

A képen a ZVE csapata, balról Simon Kristóf, Németh Zalán, Darabos Vince és Wolf Ádám, akik nagyon jól vívtak

A döntőbe jutásért a későbbi bajnok MTK még nehéz falatnak bizonyult, de a bronzért igazi rangadót vívtak a zalaiak a Törekvés I. esélyesebb együttesével. Érsek Zsolt tanítványai csaknem itt is meglepetést okoztak. A Törekvés uralta a mérkőzés első részét, az utolsó körben a ZVE azonban beérte a fővárosiakat. Wolf Ádám 44-44-es állásnál látszólag bevitte a győztes tust, azonban a mérkőzés bírája a Törekvés vívójánál látta az érvényes találatot...  

Még egy hír a ZVE-től: Wolf Ádám az országos kadétranglistán továbbra is őrzi előkelő 3. helyezését. A hátralévő két versenyen ennek a helyezésnek a megtartása Eb- és vb-részvételt jelentene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!