Olvasó

2016.01.22. 10:53

Hogyan éltek az Árpád-házi női szentek? - A sárvári diákok megmutatták

Sárvár - Az Árpád-házi női szentekre emlékeztek január 20-án a Szent László Katolikus Iskolában.

Civil Tudósítónktól

Az iskolai díszteremben összegyűlt tanulók láthatták Szent Margit, Szent Kinga, Szent Erzsébet és Boldog Gizella életének leghíresebb momentumait. A műsorban váltakozott egy hittanóra a színpadi játékkal.

A közönség újraélhette FoFF Boldog Gizella hogyan tanítgatja Szent Imrét, Szent Kinga és férje hogyan siet a krakkóiak segítségére, Szent Margit mennyire szerette Jézust és az ő tanításait, valamint Szent Erzsébet híres rózsaátváltoztatását.

Fotó: Szalainé Horváth Judit

A színpadi jelenetek után pedig a szentek jelképesen elfoglalták helyüket a képzeletbeli mennyország lépcsőjén.

A diákok az ünnepeltek életéből kiemelték az önzetlen szeretet, a szűzi tisztaság, az imádságos lelkület, a türelmes, odaadó házastárs, az Istennek felajánlott élet, a felelősségteljes keresztény magatartás és a jó cselekedetek erényét.

A műsort a 6. osztályosok adták elő, akik imádságaikban kérték, hogy szívük a szentekéhez hasonlóvá váljon.

Az ünnepség zárásaként Osszad szét és add tovább a szeretetet! mondatot skandálva vonták be a közönséget az eseményekbe, és adtak nekik könyvjelzőket a nap emlékére, amelyre az volt írva: Csak a szeretet!

Szalainé Horváth Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!