Hírek

2016.01.23. 17:30

Ónos eső váltja fel a havazást Vas megyében?

Vas megye északi fele kapott kiadós havat, az Őrségben csak mutatóba esett. A telihold fagyos órákat hoz.

Bakos Ágnes

– Szombathelyen öt centiméternyi esett kora estig, Rábagyarmatról csak kettő centit jeleztek – mondta el Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. Várható volt, hogy kettéosztja a megyét a hó: északnyugat felől érkezett az áramlás, kifli formában nyúlt be hazánkba. A lehullott hó tartja a hideget, a telihold pedig különösen fagyos órákat hoz – mondta a szombathelyi észlelő.

– Amíg nem támad fel a szél, addig nagyon hideg lesz. De láttam olyat, hogy órák alatt tíz fokot enyhült az idő, azonnal olvadás kezdődött.

Nagyon bizonytalan a folytatás. Ami a csapadékot illeti: egy kis ónos esőt ígérnek az előrejelzések vasárnapra, hó-utánpótlást már nem – mondta el Pétervári Tibor.

A havas utakon szombat estig kettő baleset történt Vas megyében: a 86-os főúton, Szombathely határában öten sérültek meg egy karambolban szombat délután. Ugyanekkor árokba borult egy személyautó Kemenesszentmárton közelében, itt egy ember sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!