Életmód

2016.01.24. 18:24

Barátunk a tengeri só

Év elején mindenki megérdemel egy kis regenerálódást, amelyhez filléres eszközökhöz is folyamodhatunk.

Perlaki Róza

A tengeri só alkalmas fertőtlenítésre tetőtől talpig. Tegyünk belőle egy kilogrammot a fürdővízbe! Egy hideg téli nap végén nincs is jobb, mint egy forró fürdő, hát még ha a bőrünkre is jótékony hatással van. A tengeri só nemcsak fertőtlenít, de gyulladáscsökkentő is egyben. Különösen, ha egy kevés kamillát is hintünk a kádba. Ez az olcsó és természetes kristály megfázás ellen is jó. Ilyenkor érdemes pár csepp eukaliptusz-olajjal és egy kevés szódabikarbónával növelni a hatékonyságát. Fél csésze sót egy csésze forró vízben feloldva gargalizálni is lehet vele. Ajánlott a légutak tisztítására is. Jódtartalma elősegíti a különböző sebek gyógyulását.

A tengeri só fertőtlenít és regenerál
Illusztráció: Thinkstockphotos

A ragyogó bőrért ugyancsak sokat tehetünk a tengeri sóval. Mivel összehúzza a pórusokat, elősegíti a bőr nedvességtartalmának megtartását, és a kötőszöveteket is erősíti. Ha bőrünk inkább zsíros, mint száraz, akkor is bátran nyúlhatunk a sóhoz, hiszen a túlzott faggyútermelés ellen is hatékonyan küzd. Ha egy igazi szépítő fürdőre vágyunk, az említett sómennyiséghez zöld teát érdemes adni és szódabikarbónát. A házilag elkészített fürdősó valódi csodaszer! A nagyszemű sókristályok kitűnő bőrradírként is funkcionálnak. A legjobb, ha joghurttal vagy maszszázsolajjal keverjük a szemcséket. A sós dörzsöléssel eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, serkenthetjük a vérkeringést és fokozhatjuk az izzadást. Miközben a méreganyagok távoznak, a sóban lévő ionok könnyebben szívódnak fel. A sós fürdő vagy masszázs után, csakúgy, mint a tengerben való megmártózás után, nagyon fontos leöblíteni a bőrünkön maradt sót, hogy megelőzzük annak szárító hatását. Ha szükségét érezzük, használjunk testápolót. A legjobban úgy szépülhetünk és regenerálódhatunk, ha a sós kúrát egy kiadós, pihentető alvás követi, egy csésze nyugtató hatású tea után.

Címkék#tengeri só

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!