Rendőrségi

2016.01.27. 12:25

A rendőrré válás útjáról és céljáról kaptak tájékoztatást a diákok Vas megyében

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a tiszthelyettesi állomány megfelelő utánpótlásának biztosítása céljából toborzási tevékenységet indított már a tavalyi év őszén.

Ezúttal a Szombathelyi Rendőrkapitányság szervezett szakmai bemutatóval egybekötött nyílt napot az érdeklődők részére 2016. január 27-én, melynek keretében a vezetők és a hivatásos állomány kijelölt tagjai tartottak tájékoztatót, valamint saját élményeiken keresztül világították meg a rendőrség munkáját.

A nyílt napot Balogh Gábor r. alezredes, a Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, kapitányságvezető-helyettes nyitotta meg. Ezt követően az általános tudnivalók meghallgatása után kisebb csoportokban nyílt lehetőség személyes beszélgetésre a bűnügyi és a rendészeti szakterületen dolgozó munkatársainkkal, továbbá fegyverzeti és kutyás bemutató, valamint a Főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának tájékoztatója is gazdagította a programot.

A csaknem száz fiatal nagy érdeklődéssel hallgatta a beszámolókat és vett részt a bemutatókon, tájékoztatókon. Az érettségi előtt álló diákok a programokon keresztül bepillantást kaptak a baleseti helyszínelők és körzeti megbízottak napi munkájába, valamint képet formáltak arról, hogy mit jelent szolgálni és védeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!