Szombathely

2016.01.27. 15:13

Nem csak szebb, környezetbarátabb is - Megújult a kormányhivatal földművelésügyi és erdőgazdálkodási főosztályának helyet adó épület

Szombathely - Átadták a Vas megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztálya felújított épületét a Batthyányi téren. A csaknem 40 millió forint összköltségű beruházáson Harangozó Bertalan kormánymegbízott, majd dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.

Simán Klára

Az épület nemcsak megszépült, de komoly energetikai felújításon is átesett: szigetelték a padlást, a födémet, a homlokzati falakat, teljesen lecserélték a homlokzati nyílászárókat, kiépítettek egy megújuló energiát hasznosító napelemes rendszert, valamint a fűtési rendszert is központosították és korszerűsítették – sorolta fel köszöntő beszédében Harangozó Bertalan.

Vas megye kormánymegbízottja kiemelte a környezetvédelmi szempontokat: megújuló energiaforrást használnak az épületben, ami példaértékű. Szerinte így nemcsak a szakmai elhivatottság és az emberiesség, hanem az infrastruktúra is hatékonyabbá teszi majd az itt dolgozók munkáját.

- Egy emelkedő ország viharos sebességgel fejlődő városa Szombathely - ezt dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő mondta az épület átadásakor, indokolva ezt azzal, hogy sorra adnak át korszerűsített intézményeket, a köz- és vasúthálózat folyamatosan fejlődik. Azért is nevezte nagy jelentőségűnek a korszerűsített, megszépült épület átadását, mert az abban zajló munka szerinte a magyar földek, erdők érdekében, azok korlátozott kapacitását figyelembe véve zajlik – így környezetvédelmi szempontból nemcsak az épületben megújult energiahasznosítás, hanem az abban végzett munka is hasznos. Kölcsey Ferenc szavaival zárta avatóbeszédét: „Hass, alkoss, gyarapíts, s a haza fényre derűl.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!