Női kézilabda

2016.01.31. 16:52

A Ferencváros kényelmes játékkal győzött a Kohász ellen

A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata lejátszotta a másik nagyágyúval is a bajnoki mérkőzését. A Győrtől elszenvedett kupatalálkozó, és most a szombati Fradi elleni vesztes mérkőzés után készülhet a február 6-ai váci mérkőzésre.

Jankó Árpád

Legyünk őszinték: jelenleg a magyar mezőnyben egyetlen kézilabdacsapat sem reménykedhet abban, hogy túlzott nyerési reményekkel léphet az említett két sztárcsapat ellen a parkettára. A Kohász sem.

FTC-Rail Cargo Hungaria - Dunaújvárosi Kohász 32-22 (17-12)

Elek Gyula Aréna, 600 néző. Vezette: Pech, Vágvölgyi.

FTC: Szikora (kapus) - Kovacsicz 3, Pena 4, Szucsánszki 3, Szamoránsky , Zácsik 3, Schatzl 4. Csere: Tomasevics (kapus), Szekeres, Mészáros, Szekerczés 6 (6), Hornyák D. 3, Lukács 5, Cifra 1, Szarka. Ed.: Elek Gábor.

D. Kohász: Oguntoye - Azari 1 Kovács A., Bulath 5 (1). Takács D. 2, Triscsuk 8, Vincze 1. Csere: Triffa (kapus), Szalai 3, Horváth B. 1, Kamper, Klujber 1, Nick, Kovács K. Edző:
Zdravko Zovko.

Hétméteresek: 8/6, illetve 1/1.

Kiállítások: 8, illetve 10 perc.

Rosszul kezdődött a találkozó a Kohász számára, mert a Ferencváros néhány perc alatt jelentős előnyt szerzett. A 8. percben 5-1-re vezetett a Fradi. A technikai hibákat a kihagyott ziccereket büntette az FTC. Kapaszkodott a Kohász, de a 12. percben a dunaújvárosiak számára komoly hátrányt jelentő esemény történt. Kovács Anna saroksérülést szenvedett, és nem tudta folytatni a játékot. Zdravko Zovko átszervezte a csapatot, és belső hármasként a Triscsuk, Szalai, Bulath trió vette fel a küzdelmet. Volt esélye a Kohásznak a különbséget mérsékelni, hiszen az első félidő 17-12-re végződött. Köszönve annak, hogy a fradisták nem koncentráltak a játékban folyamatosan.

A második félidő elején újabb balszerencse érte a Kohászt. Szalai Babett megkapta a pirosat a három kétperces után. Így a dunaújvárosi együttes két standard játékosát vesztette el. Triscsuk viszont nagyszerűen kézilabdázott, nyolcszor zörgette meg a Fradi hálóját. Mondhatjuk: nem kellett a végén sem idegeskednie a magyar bajnoknak, mert el is fáradt a Kohász a hajrára.

Vagyis: letudtuk a két élcsapat ellen a mérkőzést, mától már a nagyon fontos váci meccsre kell koncentrálni.

Zdravko Zovko: - Az FTC Európa egyik legjobbja. Ránk erőltette akaratát. A mérkőzés nagy részét két fontos játékos nélkül játszottuk.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!