Sport

2016.02.01. 18:25

Atlétika: Csóti Jusztina és Szűcs Valdó biztató eredményei

Zalaegerszeg – A Zalaszám-ZAC atlétái külföldi viadalokon is kipróbálják magukat a fedett pályás szezonban. Bécsben az „itthoniak” versenyeztek, míg Cardiffban a Nagy-Britanniában tanuló Szűcs Valdó állt rajthoz.

Kerkai Attila

Az osztrák fővárosban 12 nemzet felnőtt atlétái küzdöttek egymással. A zalaegerszegi atléták közül Veiland Violetta 13,24 m-es eredménnyel megnyerte a női súlylökők versenyszámát, ugyanebben a számban Takács Dóra 3. lett 10,95 m-es dobással.

Csóti Jusztina
Fotó: Katona Tibor

A legjobb teljesítményt viszont Csóti Jusztina nyújtotta. A 60 m-es síkfutásban a ZAC legújabb üdvöskéje az előfutamból jó eredménnyel (7,67 mp) került döntőbe, ahol tovább javulva 7,61 mp-es remek idővel negyedikként ért célba a nemzetközi mezőnyben.

Szűcs Valdó
Fotó: Katona Tibor

Az Angliában egyetemi tanulmányait folytató Szűcs Valdó pedig bronzérmes lett Wales nemzetközi bajnokságán. Cardiffban, a Welsh Athletics Championshipsen a 60 m-es gátfutásban állt rajthoz a Zalaszám-ZAC versenyzője, és 7,90 mp-es jó időeredménnyel állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A klubtól kapott tájékoztatás szerint a ZAC versenyzője nyilatkozata alapján a jövő heti, ugyancsak cardiffi versenyen az első gátra történő ráfutásán szeretne javítani. Abban is bízik, hogy ezzel időeredményén is tud faragni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!