Sport

2016.02.06. 20:20

Nem adott esélyt a Sopron a ZTE NKK-nak

A női kosárlabda bajnokság 15. fordulójában a ZTE NKK az Uniqa Sopron vendégeként szerepelt.

Jóna István

Uniqa Sopron- ZTE NKK 81-54 (28-11, 14-19, 23-10, 16-14)
Sopron, NOVOMATIC Aréna, 300 néző.
Jv: Hervay T., Bognár T., Gyuris P.
Uniqa Sopron: Honti 4, Fegyvernekiy 8, Weninger 17/6, Krnjic 14, Crvendakic 13, csere: Zsovár 1, Ciglar 4, Dubei 8, Határ 12, edző: Sterbenz László
ZTE NKK: Böröndy 7, Orsó 5/3, Szélesy 8, Licskai 7, Horváth 4, csere: Pap 6, Veleky 15, Jurkó 2, Gaál -, Edző: Gáll Tamás

A kispadon ott volt a sérüléssel bajlódó Nagy Dóra, de nem lépett pályára, míg a hét közepén Győrből érkező Pap Regina már lehetőséget kapott új csapatában.

Az idei szezon legrosszabb kezdését produkálta a ZTE NKK a Sopron otthonában. A hazaiak szó szerint átgázoltak a zalaiakon és a 6. percben 16-0-át mutatott az eredményjelző. Az első vendég találatot Böröndy Vivien vitte be. A negyed végére némileg faragott a különbségből a zalai alakulta, da a Sopron így is magabiztosan vezetett (28-11).

A második játékrész elején Velkey vezérletével próbált zárkózni a ZTE. Sterbencz mester próbálta pihentetni kulcsembereit és ezt használta ki a zalai alakulat. Hosszú hajrát nyitva a negyed utolsó percére Velkey duplájával tíz pontra zárkóztak a lányok. A végére maradt még egy soproni kosár és így 42-30-as, hazai vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A harmadik negyed Horváth Zsófia kosarával indult, majd egy közel öt perces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a Sopron eldöntse véglegesen a találkozót. A 13-0-ás soproni rohamot Papp törte meg, de csak egy pillanatig, mert a hazaiak a negyed végére már a harminc pontos különbséget ostromolták. A 28. percben Orsó Viktória egy ütközés után a földön maradt, de szerencsére a saját lábán hagyta el a játékteret, de már nem tudott visszatérni.

A záró felvonásban a hazaiak könnyedén játszottak, míg a ZTE mindent megpróbált, hogy kozmetikázza az eredmény. Szélesy után, Böröndy és Velkey is kipontozódott. A Sopron esélyeshez méltóan játszott és magabiztosan hozta a kötelezőt. Gáll Tamás együttesének pedig egy megnyert második negyed jelenthet némi reménysugarat.

Sterbenz László: - A 16-0-s kezdés kicsit szebb folytatást ígért...

Gáll Tamás:- Ma mindenki annak örült, hogy a meccsnek vége lett. A Sopron győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Futball nyelvre levetítve, kapus nélküli meccset játszottunk, egy nálunk mérföldkövekkel, jobb csapattal szemben.

Orsó: 2-3 nap pihenő elég

A soproni mérkőzés harmadik negyedében egy ütközés után a könyökére esett az egerszegi Orsó Viktória, aki ezek után nem is tudta folytatni a játékot. A sürgősségin kiderült: szerencsére nincs nagy baj, az oldalszalag kicsit megnyúlt és húzódott, de gipszelni nem kell a sérült testrészt. A játékos két-három nap pihenő után újra a csapattal edzhet. A ZTE a 16. fordulóban, február 13-án a PEAC-Pécset fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!