Molnaszecsőd

2016.02.07. 10:10

Katonadolgok Molnaszecsődön - Leszerelőzászlókat állítottak ki

Molnaszecsőd – Nem lehetett nem megrendezni ismét a leszerelőzászló-kiállítást - akkora volt az érdeklődés tavaly.

Bakos Ágnes

„Mire gondolsz katona?” Ez volt a címadó dala az R-Go 1990-ben megjelent kislemezének, ami az Angyalbőrben című sorozathoz készült. Ez a felvétel és a Moho Sapiens egykori dalai is a sorkatonai időket (akkor még éveket) idézik a látogatók számára a II. Leszerelőzászló kiállításon a molnaszecsődi művelődési házban. Azt mindenki tudja, hogy „Angyalbőrben minden kicsit más”, még azok is, akik annyira fiatalok, hogy nem voltak és nem is találkoztak sorkatonákkal.

– Az interneten és szájról szájra terjedt a felhívás, hogy idén is rendezünk ilyen kiállítást. Egy hete még csak négy zászlónk volt, aztán a hétvégére negyven lett – mondta el a kiállítás szervezője, Molnaszecsőd polgármestere, Szombathelyi Tamás.

Rengeteg egykori kiskatonának vannak szép (olykor kevésbé szép) emlékei a molnaszecsődi laktanyából. Az ő zászlóikat is várták, és bárkiét, aki ha nem is itt volt katona, de Molnaszecsőd környéki lakos.

Jól megfigyelhetőek visszatérő motívumok a zászlókon – a képek magukért beszélnek.

A tárlat a leszerelőzászlókon kívül egyéb katonadolgokat is bemutat sisakoktól a fegyverekig. Jövőre makettek is lesznek, az egykor itt szolgált radarokról – mondta el a kiállítás szakértője, nyugalmazott honvédtiszt, Szombathelyi Zoltán.

A laktanya jelenlegi állapotát kisfilmek mutatták és mutatják be vasárnap is az érdeklődőknek, hiszen a létesítményt az Easy Base Airsoft csapata vette birtokba nemrégiben. Fűtés, világítás persze nincs az épületekben, de egyszer, talán a tizedik leszerelőzászló kiállításon már az egykori laktanya lehet a helyszín.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!