Hétvége

2016.02.07. 21:11

Staféta: Dr. Szabó Eszterrel

Fodor Judit azt kérdezte dr. Szabó Eszter ügyvédtől, hogy mire jó a Bert Hellinger–féle családállítás?

Peltzer Géza

SOKAN SOKFÉLÉT mondanak erről a módszerről, ami hasonló csendes forradalmat indított el a lélekgyógyítás területén az 1980-as évektől, mint a XX. század elején Jung pszichoanalízise. Véleményem szerint arra jó, hogy az egyén a lehető legnagyobb szabadsággal rendelkezzen a saját életútja, sorsa által kínált feladatainak megoldása során, s mindeközben egy nagyobb rendszernek, a családjának is részese tudjon lenni. A személyes szabadság értéke a hűségből fakadó szerepátvételek, mintakövetések tükrében válik láthatóvá. A saját hiány, vagy szeretteink hiányának betöltése indít el olyan mintákat, melyekben elvész az erő. Az erő pedig az élet szolgálatához elengedhetetlen. A legtöbb erőt mindenki a saját rendszeréhez, családjához való kapcsolódása révén, a saját helyén tudja megkapni. Ezért életbevágóan fontos a „mi” világához, a családhoz való kapcsolódás gyógyítása.

HOGY MIRŐL SZÓL? Az emberi élet valamennyi kérdéséről: születésről, halálról, döntésről, döntésképtelenségről, megküzdésről, megküzdési elakadásról, sikerről, sikertelenségről, kapcsolódásról, elválásról, betegségről, gyógyulásról.  A legközvetlenebb emberi viszonyaink eddig fel nem tárt, valós törvényszerűségeire hívja fel a figyelmet, például arra, hogy milyen tudattalan vonzások, taszítások, fogadalmak befolyásolják kapcsolatunkat szüleinkkel, házastársunkkal, gyerekeinkkel.  A módszer 2000-től világszerte elterjedt, alkalmazási területei kiszélesedtek, a felismert törvényszerűségek nagyobb rendszerekben, szervezetekben, vállalatokban, az üzleti életben is működnek.

Józsa Katalintól kérdezem, hogy miért szépek, hasznosak kertjeinkben az évelő növények?

A staféta következő vendége: Józsa Katal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!