Celldömölk

2016.02.07. 20:51

Évértékelő: töretlen Celldömölk fejlődése

Celldömölk - Pénteken este tartotta hagyományos évértékelőjét Fehér László, Celldömölk polgármestere, aki friss statisztikai adatokat is megosztott a hallgatósággal.

Cseszkó Tamás

A celli polgármester évértékelőjén részt vettek az intézményvezetők, a helyi képviselő-testület tagjai éppúgy, mint a kis- és középvállalkozások vezetői. A KMKK Art Mozi termében egy kivetítő segítette a város első emberének gondolatait, a múlt év eseményeit sok képben elevenítették fel. Fehér László emlékeztetett, tavaly ünnepelték az önkormányzatiság negyedszázados évfordulóját.

- Ez idő alatt rengeteget változott, fejlődött a város - mondta a polgármester, majd számadatokkal is szolgált: több mint 300 óvodás, 1100 általános iskolás, 207 gimnazista és 201 szakközépiskolás tanul a városban, míg az önkormányzati dolgozók száma 327. Az iparűzési adóbevételből befolyt összeg 502 millió forint, összesen 960 adózója van a városnak. Érdekes adat, hogy jelentősen nőtt a Celldömölkön eltöltött vendégéjszakák száma, a 2013-as 6752-ről 39 ezer 500-ra ugrott az eredmény.

- Töretlen az idegenforgalom fejlődése - hangsúlyozta a polgármester, kiemelve, a meglévő szállóhelyek és elsősorban a JUFA központi szerepét. A városban 10 ezer 567-en rendelkeznek állandó lakcímmel, a Kemenesaljai Egyesített Kórházban 535 kisgyermek született. Az intézmény színvonalát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ebből mindössze 65 baba celli. A városban 67 házasság köttetett, 189-en haltak meg, ebből 94-en voltak helybéliek. Fehér László kiemelte a civil szervezetek fontosságát.

- Tavaly ünnepelte 35. születésnapját a Soltis Lajos Színház. Tervezzük a színház és a piac környékének a rendbetételét - jelentette be a városvezető, méltatva egyúttal Nagy Gábor színházvezető munkáját, amiért folyamatosan a legmagasabb színvonal elérésére törekednek. Büszkeség, hogy egy Celldömölk méretű kisváros saját társulattal rendelkezik - hangzott el. Fehér László szólt a tavaly tizedik születésnapját ünneplő Vulkán-fürdő fontosságáról, amely, mint mondta, ma már versenyképes szolgáltatást nyújt a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően. - Az adatok azt jelzik, hogy idén köszönthetjük az egymilliomodik látogatót - jelentette be. A Berzsenyi gimnázium energetikai korszerűsítése kapcsán a polgármester köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, aki sikerrel lobbizott a diákokért. Fehér László egyúttal bejelentette, szintén pályázati forrásnak köszönhetően új, műfüves pályával is gazdagodik az intézmény, és külön örömét fejezte ki, hogy kormányzati forrásból valósulhat meg a kolostor felújítása. Sikerként értékelte az új járóbeteg-ellátó intézet elkészültét. A rendezvényen pohárköszöntőt mondott Ágh Péter, aki a sárvári évértékelőről érkezett a kemenesaljai városba. - A kormánynak köszönhetően volt minek örülni Celldömölkön, így a fejlesztések eredményeit a városban járva sok helyen tapasztalhatjuk - fogalmazott a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!