Receptek

2016.02.07. 21:06

Gesztenyés álom

Bár elsőre lehet, hogy furcsa párosításnak tűnik, az íze mégis kitűnő: mézes lap gesztenyés krémmel töltve.

Bajdó Bettina

Ezen a héten egy nagyobb család hétvégi süteményéhez adunk ötletet. Aki kisebb adagot szeretne sütni, az csak egy csomag mézes lapot vásároljon és a krém alapanyagainak a felét vegye!

Mézes-gesztenyés sütemény

HOZZÁVALÓK: 2 csomag mézes lap (nyolc darab). A krémhez: 1 csomag vanília ízű pudingpor, 3 deci tej, 25-30 dekagramm porcukor, 20 deka margarin, 50 deka gesztenyemassza, 2 evőkanál rum.

ELKÉSZÍTÉS: a pudingport a tejben, 10 deka porcukorral sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni. A puha margarint gépi habverővel és a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemasszát, majd végül a kihűlt pudingot is, és keverjük simára. A végén ízlés szerint rummal ízesíthetjük.

Várjuk meg, amíg kihűl a masszánk, majd vegyük elő a mézes lapokat. Egyszerre néggyel dolgozzunk. Az alsóra kenhetünk egy kis lekvárt, majd erre rétegezzük rá a gesztenyés krémet, de ne túl vastagon. Erre jöhet a következő lap, majd ismét krém, majd újból megismételjük a műveletet. A végén az utolsó lapot is rátesszük! Ízlés szerint leönthetjük csokimázzal vagy cukormázzal, ki hogyan szeretné. Én nem tettem a tetejére semmit, így is igazi ízkavalkád volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!