Videoton

2016.02.08. 14:44

Horváth Ferenc, a Videoton FC vezetőedzője agresszívabb játékot vár labdarúgóitól

Székesfehérvár - Több labdabirtoklás, no és persze a győzelemért járó pontok. Ezeket tartja fontosnak a szerdai FTC elleni kupameccs, és a szombati, újpesti bajnoki rajt előtt Horváth Ferenc.

Ferencz Balázs

- Az edzőmérkőzések, és az edzéseken végzett munka alapján azt mondom, felkészültünk, de a puding próbája mindig az evés, hamarosan megízlelhetjük - vélekedett a tabella harmadik helyén telelő Videoton FC vezetőedzője, Horváth Ferenc.

- A megszokottnál rövidebb felkészülési időszak jelentett bármiféle problémát?

- Keveset pihentek a játékosok, ráadásul két állóképességet javító elemmel is több időt kellett volna foglalkoznunk. Nem néztünk ki túl jól az állóképesség terén, s ezt a mérési adatok is bizonyították. Azonban attól vagyunk profik, hogy ennyi idő alatt is megoldjuk a feladatot. Csak akkor lehet építkezni, ha erővel rendben van a csapat. A hiányosságainkat erősítettük, s új elemeket is próbáltunk a játékunkba emelni. Mivel a keretünk nem változott nagyon, így sokat nem sikerült. Továbbra is arra alkalmas a csapat, amire eddig volt. Gyurcsó Ádám távozott, helyére jött Haraszti, valamint Tischler is nálunk folytatja. Hasonló karakterű játékosok érkeztek a télen, így alapvetően nem változik a játékszisztémánk sem.

Horváth Ferenc arra törekszik, hogy szerződése májusa 15-i lejártakor tiszta legyen a lelkiismerete

- Hoztak új színt az érkezők a csapat játékába?

- Haraszti Zsolt valamivel jobb állapotban érkezett, mint Tischler Partik. A centernek még kell egy kis idő, hogy utolérje magát. Remélem, mindketten tudnak segíteni, de a meccshiányt csupán edzésekkel nehéz pótolni.

- Úgy fogalmazott korábban, hogy nem edzőmeccs-menő , de gondolom, a rövid felkészülés alatt felértékelődtek a megvívott
mérkőzések.

- Magam is meglepődtem azon, hogy milyen jól helyt álltunk. Tudatosan erős csapatokat kerestünk ellenfélnek, s jók lettek az eredmények. Most egy kicsit ez meg is ijeszt, de amit visszakaptam, az nagyon tetszett.

- Mi tetszett önnek leginkább a felkészülés alatt?

- Remekül futballoztunk, szervezett, jó csapat benyomását keltettük a Maribor ellen. A Maribor nemzetközi szintet képvisel, hiszen évek óta nyerik a bajnokságot, stabil indulói a nemzetközi kupáknak. Ott úgy éreztem, hogy abban a periódusban jobb csapat voltunk, mint a szlovénok. Remélem, a srácok elhiszik, hogy van keresnivalójuk a bajnokságban és a nemzetközi porondon is.

- Mit szeretne látni a pályán a tavaszi meccseken?

- Fontosnak tartom, hogy többet legyen nálunk a labda az őszhöz képest, s erre képesnek is tartom a keretet. Mindemellett szeretném, ha feljebb tudnánk tolni a védekezésünket. A gyakorlások alkalmával ez már ment, a Debrecen ellen 62%-38% volt a labdabirtoklási arány a mi javunkra, ami biztató. De a lényeg továbbra is az, hogy a miénk legyen a három pont.

- Nem lesz sétagalopp a rajt, hiszen a Fradi elleni Magyar Kupa-meccs után Újpesten kezdi a tavaszt a Vidi.

- Nem mindig hátrány az, ha erős csapatokkal kezdünk. De elképzelhető, hogy ebben a helyzetben nehezebb lesz játékba lendülni. Hiszem, hogy jól ki tudunk jönni ezekből a párharcokból.

- Jelent valamiféle pluszt az ön számára, hogy különös fontosságú lesz a tavasz a saját jövője szempontjából is?

- Nem foglalkozom a jövőmmel. Május 15-ig szól a szerződésem, addig a maximumot szeretném nyújtani. Nem is talán a saját karrierem a legfontosabb, sokkal inkább, hogy a lelkiismeretemet hogyan tudom majd rendben tartani. Május 15-én tudom-e azt mondani, hogy mindent megtettem ezért a csapatért? Ha tiszta lelkiismerettel tudok elköszönni, akkor nem lesz semmi probléma.

- Bizonyára nem könnyíti meg a dolgukat, hogy idegenbeli hazai pályán kell majd játszani Felcsúton. Ismerkedtek már a Pancho Arénával?

- Továbbra is a Sóstói Stadion edzőpályáit használjuk, így a környezet nem lesz optimális, hiszen a Sóstón sokat jelentett a hazai pálya. Nagyon bízunk abban, hogy sok szurkoló elkísér minket Felcsútra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!