Civil

2016.02.09. 17:19

Farsangfarkán kacagott az egész falu - Jópofa jelmezt öltöttek a csehimindszenti gyerekek

Csehimindszent - Csehimindszenten már évtizedek óta fontos esemény a falu farsangi délutánja. Az ez évi eseményt, lázas készülődés előzte meg.

Civil Tudósítónktól

Néhány éve már nemcsak az óvodások, iskolások varázsolnak jó kedvet a megújult IKSZT nagytermébe, hanem a pedagógusok, az asszonykórus tagjai, a Csehimindszent Jövőjéért Alapítvány önkéntesei. Az óvodások, a diákok az intézményeikben is megtartják a farsangot, de a szülőkkel, pedagógusokkal, a felnőttekkel közösen mókázni, mégiscsak különleges esemény.

A terem zsúfolásig megtelt szombaton délután, mert már híre ment a jókedvű próbáknak. Először az óvodások jelmezes felvonulására, vidám dalolására került sor, majd az általános iskola diákjai következtek. Nemcsak jópofa jelmezeket öltöttek a gyerekek, hanem versikéket is mondtak bemutatkozásként, amelyet az óvónők, pedagógusok, az IKSZT munkatársa tanítottak be nekik.

A hangulat, a kacagás egyre fokozódott, ahogy a vidám jelenetek egymást követték. Látszott a fellépőkön, hogy jól érzik magukat a színpadon, ők is élvezték a bemutatók minden pillanatát. A szereplők évődtek a disznóvágási élményeken, a vasúti pénztáros nem tudta kideríteni, hová akar utazni Jóska bácsi. A hivatalnok nem tudta aláíratni Bözsi nénivel a hivatalos papírt, mert nem bírták eldönteni, melyik nevét írja, míg végül kiderült, nem is tud írni. A bögényéről mi sem tudtuk meg micsoda, nemcsak a pincérnő. Az asszonykórus „nyugger" csapata a végén eldobta a kampós botot és táncra perdült.

A rekeszizmokat igénybe vevő műsor után süteményeket kóstolgatva, régen látott ismerősökkel beszélgetve, a szereplőket dicsérgetve, várta mindenki a tombolasorsolást. A tombolatárgyakat a felnőttek, pedagógusok, és egy helyi vállalkozás ajánlották fel, így 72 értékes tombolatárgyat sorsolhattak ki. ,Mindenki nyert valamit, mert ha tárgyat nem is , de vidám perceket biztosan.

Egy jó közösség képes arra, hogy a falujának felejthetetlen perceket szerezzen, a közösséghez való tartozás jó érzését megteremtse és átadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!