Sport

2016.02.11. 15:51

Csank is dicsérte a csapatot - Öt új játékos Füreden

Balatonfüred - Egy, az őszinél erősebb Balatonfüred veszi fel a harcot a bennmaradásért a labdarúgó NB III folytatásában. Öt új játékos érkezése biztos.

Horváth Gábor

Az utóbbi években megszokottá vált, hogy a balatonfüredi labdarúgócsapat minden átigazolási időszakban jelentősen átalakul.

Ez most sincs másként, ám úgy tűnik, ezúttal sikerült minőségi változásokat eszközölni a keretben. - A csapat összeállt és erősödött. A keret létszámát csökkentettük, öten jöttek, nyolcan távoztak - válaszolta érdeklődésünkre Lantai Balázs edző, aki megjegyezte: lehet még érkező, hiszen szerződés nélküli, illetve amatőr játékosokat február 22-ig igazolhat a klub.

Így kezdték a téli felkészítést a fürediek, Lantai Balázs (balra) új csapatot épített a szünetben (Fotó: Penovác Károly)

A Balatonfüredi FC a téli bajnoki szünetben Polareczki Roland (Andráshida), Petruska Dániel (Mór), Háhn Gergő (Mór), Hársfalvi András (ZTE) és Garics Gábor (Rákosmente) játékjogát szerezte meg, továbbá egy labdarúgóval előrehaladott tárgyalásokat folytat.

- A célunk a bennmaradás kiharcolása, a feladat nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Az edzőmérkőzések jól sikerültek, mindent be tudtunk gyakorolni, amit elterveztünk. A várostól minden támogatást megkapunk, bízom benne, hogy sikeresek leszünk - fogalmazott a szakvezető. A Füred jelenleg utolsó az NB III nyugati csoportjában, az utánpótlás létszámhiányos szereplése miatt ráadásul öt pontot le is vontak a gárdától.

Lantai Balázs elmondta, úgy tudja, ezt a problémát megoldotta a klub, így remélhetőleg külső körülmény már nem hátráltatja a felnőttcsapatot célja elérésében.

A bajnokság ezen a hétvégén folytatódik, de a BFC az első idei körben szabadnapos, jövő héten Érden kezdi meg a tavaszi szezont.

Edzőmeccs, eredmény: Zalaegerszegi TE (NB II)-Balatonfüredi FC 3:1 (2:0), g.: Horváth R. (28., 38., 67.), ill. Polareczki (69.). Remek találkozó, a helyzetek alapján a vendégek is nyerhettek volna. Csank János ZTE-edző is dicsérte a füredieket, akik utolsó edzőmeccsüket szombaton (11.00, Lovasberény) a Csákvár ellen játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!