Sport

2016.02.11. 19:49

Klaudia nagyot dobbantott

Dunaújváros - Igenis még mindig van kire, kikre büszkélkednünk a dunaújvárosi atlétikában. Egy dunaújvárosi kislány teljesítményével ámulatba ejtette környezetét.

Jankó Árpád

Fantasztikus eredményt ért el a napokban a Syma csarnokban a serdülő, újonc fedett pályás országos bajnokságon a dunaújvárosi Endrész Klaudia. A Vasvári iskola nyolcadikos tanulója a valaha elért legjobb magyar serdülő fedett pályás 586 cm-es távolugró eredménnyel büszkélkedhet. Ezzel az eredménnyel felnőtt atléták is dicsekedhetnének. Klaudia az Arak igazolt versenyzője, azaz a Székesfehérvári Akadémia tagja, s hetente egy-két alkalommal a megyeszékhelyen is edz, de egyébként továbbra is Dunaújvárosban készül, és továbbra is Pappné Házi Éva az edzője, aki nyolc éve kíséri és egyengeti nagy-nagy szeretettel és szaktudással Klaudia sportpályafutását.

Endrész Klaudia serdülő fedett pályás csúcsot ugrott, de szabadtéren is képes  kiváló teljesítményre

Endrész Klaudia roppant tehetséges, korosztályában válogatott atléta, aki céltudatos, akaratos. Edzője, Házi Éva szerint a jövő évi EYOF versenyen (ifjúsági olimpia) Győrben a szövetségi kapitány terve alapján is szerepelni fog, de akkor már ifjúsági válogatott atlétaként. Klaudia a jövő héten még elindul egy fedett pályás viadalon, a felnőttek bajnokságán. Házi Éva mondta: még néhány centiméter benne maradt , hátha sikerül ezeket előcsalogatni a Syma csarnokban.

A tavaszi szezon is tartogat számára sok programot. Májusban rendezik meg a diákolimpiai versenyeket (megyei, országos), ezeket követően indul a serdülő egyéni pályaversenyeken. A helyszín a fővároson kívül többek között Székesfehérvár és Debrecen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!