Hírek

2016.02.12. 10:25

1998 óta keresnek a szombathelyi rendőrök egy nőt

Az idei év első hónapjában tizenhárman tűntek el a megyében, hosszabb-rövidebb időre. A vasi rendőrök átlagosan minden másnap keresnek valakit. Van, akit 1998 óta nem találnak.

Budai Dávid

Sokszor rejtély marad, hogy hová tűnnek el az emberek, van, akinek örökre nyoma veszik. Az utóbbi időben Vas megyében is többször olvashattunk olyan rendőrségi felhívást, amelyben eltűnt gyerekek után kutatnak. Szerencsére ezek a felhívások pár nap, esetleg pár hét után már nem aktuálisak, mert a csellengők vagy megkerülnek maguktól, vagy megtalálják őket.

Kíváncsiak voltunk, idén hány embert kellett megkeresni a vasi rendőröknek és azt is szerettük volna megtudni, hogy jelenleg kik azok, akik után kutatnak még, ezért végigböngésztük az eltűnt személyek listáját.

A 17 éves Horváth Dalma tavaly szeptemberben tűnt el Szombathelyről
Fotó: police.hu

Dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a megyében január 31-éig tizenhárman tűntek el. Megtudtuk: a csellengők többnyire egy hónapon belül előkerülnek, de sokakat már akár egy héten belül is megtalálnak. Tavaly összesen 199 esetben indítottak eljárást 72 személy ellen. 2014-ben 71 személyt kerestek, de akkor kevesebbszer szöktek meg, „csak" minden másnap kellett a csellengők keresésére indulni, egészen pontosan: 178-szor. Megtudtuk azt is, hogy az eltűnés szempontjából nincsenek se kiemelt, se laza időszakok, és aki a megyéből tűnik el, az jellemzően a megyéből is kerül elő.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság jelenleg öt személyt keres, köztük egy február nyolcadikán eltűnt thaiföldi állampolgárságú nőt és egy tavaly szeptember kilencedikén eltűnt fiatal lányt. Egy 39 éves nőt pedig már 1998 óta nem találnak, ő, ha él, éppen hat nappal ezelőtt ünnepelte születésnapját.

 

Kovács Péter 35 éves, őt 2000 óta nem találják a szombathelyi rendőrök
Fotó: police.hu

A Sárvári Rendőrkapitányság szintén öt embert keres. Egyikőjüknek, egy 17 éves fiatal fiúnak január 19-én veszett nyoma, egy 14 éves fiú pedig egy nappal később tűnt el, és azóta is keresik. Egy 1948-as születésű férfinek a rendőrség honlapja szerint 1900-ban veszett nyoma. Mivel nem valószínű, hogy egy ember a születése előtt alig félszáz évvel eltűnik, itt nyilván elírással van dolgunk.

Kőszegen egyetlen embert keresnek, egy 13 éve eltűnt ukrán állampolgárt. Országosan jelenleg 5 ezer 257 eltűnt személyt keresnek, közülük 3 ezer 442 ember 18 év alatti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!