ZTE FC

2016.02.19. 09:42

A ZTE FC céljai nem változtak, várják a szombati, SZTK elleni mérkőzést

Zalaegerszeg – Csank János, a ZTE FC labdarúgó csapatának vezetőedzője elégedett együttese téli felkészülésével, viszont a sérülések alaposan megnehezítették a közös munkát. A zalaiak a feljutást ért második helyről várják a tavaszt, melynek nyitányán szombaton (14.00) Andráshidán a Szigetszentmiklósi TK-t fogadják.

Kerkai Attila

Hét hetes időszakot hagy maga mögött a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, ugyanis a szombati találkozóval „hivatalosan” is lezárja a felkészülését és éles üzemmódra áll át. A bajnoki nyitány előtt Csank János vezetőedzőt kérdeztük az elvégzett munkáról, a tervekről és persze a mai nyitótalálkozóról is.

– A sérülések, melyek sajnos közbeszóltak, nem jöttek jól – mondta a ZTE FC rutinos vezetőedzője. – Babati Benjamin és Bedi Bence alapemberek és hosszú időre kidőltek, s ez kellemetlenül érintett bennünket, hiszen még nem épültek fel. Bedi két-három hét, Babati ennél is később térhet vissza. Horváth Roland is hagyott ki, és Daru Bence is másfél hétre dőlt ki. Az ő esetük mégis más, mint az előbbieké, hiszen nem volt teljes a pihenőjük, edzettek közben, de nem azt a munkát végezték, amit kellett volna. Ezen kívül Városi Viktor is nehezebben jött  vissza még egy tavaly összeszedett sérüléséből, Wittrédi Dávid pedig éppen ezen az utolsó héten húzódott meg. gyakorlatilag az őszi csapat áll rendelkezésre a rajton Babati és Bedi kivételével. Összességében viszont a csapat jó benyomást keltett a felkészülés során, hiszen fejlődött. Emiatt sem akartam túlzottan nagy változásokat a télen a keretben.

Csank János az egyik téli felkészülési meccsen. A ZTE jó helyzetben van, ezt a terhet el kell tudni viselni

A vezetőedző megjegyezte, a nyitómérkőzések mindig rázósak, s most különösen az számukra, hiszen Andráshidán játszanak, ami nem teljesen hazai pálya számukra sem. A sokszor emlegetett feljutási esélyekről pedig ugyanúgy vélekedik, mint korábban.

– Bár ismerjük a helyszínt, mégsem élvezzük a hazai pálya előnyét – folytatta Csank János. – Reméljük a talaj megfelelő lesz, ha lesznek is hiányzóink, a futballban nincs tartalékos csapat. Az a legjobb együttes, amelyik a pályán lesz. Ugyanazok a céljaink, vagyis minden meccsünket meg akarjuk nyerni, ami persze valószínűleg nem mindig fog sikerülni. Egy biztos, hogy nem akarunk lemaradni a többiektől. Azt az együttest pedig, amelyik jó helyzetben van, s ilyen a miénk is, jobban nyomja a teher, de ezt el kell tudni viselni. Szerintem a csapat mindenben lépett előre a tél során sokat játszottunk taktikai jellegű dolgokat. Az is igaz, hogy a felkészülési mérkőzések mások, mint a bajnokik.

Az igazolásokkal kapcsolatban Csank János annyit mondott: két játékost szeretett volna hozni, de őket nem sikerült megszerezni. Ketten érkeztek együtteséhez, a szakvezető szerint Wittrédi Dávid az, aki olyan képességű labdarúgó, aki egyértelműen erősítés, Anatolis-Alexis Sundas pedig a keret erősítésére érkezett.

Rátérve az aktuális ellenfél, a Szigetszentmiklós elleni találkozóra, ahogy már említette Csank János, „rizikós” lesz a rajt miatt és a szokatlan környezet okán is.

– Nekünk kellene irányítani a játékot minden szempontból – mondta. – A Szigetszentmiklósnak viszont vannak nagyon jól fejelő labdarúgói, amivel zavart okozhatnak, plusz igazoltak, és éppen egy olyan csapatról van szó, amely nyomás nélkül futballozhat. Kontrás csapat, úgyhogy nehéz mérkőzés előtt állunk és még egyszer hangsúlyozom, hogy a futballban a körülmények sem elhanyagolhatók. Eső, a talaj, sok minden beletartozik ebbe. Mi a maximumra törekedünk a nyitányon, de az ellenfél is, ebben is biztosan lehetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!