Sport

2016.02.23. 18:24

Szerda esti rangadó: a ZTE KK tiszteli a Szolnokot, de le akarja győzni

Zalaegerszeg - Régóta nem lehetett elmondani, amit viszont most igen: szerdán 17.30 órától a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában rangadót rendeznek Egerszegen, amikor a Zalakerámia-ZTE KK a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK együttesét fogadja.

Kerkai Attila

A két csapat összecsapása egy korábbról elhalasztott mérkőzést takar, de ez semmit sem változtat a lényegen: a harmadik helyezett Zalakerámia-ZTE KK a második Szolnokot fogadja. Méghozzá azt a Tisza-parti együttest, melyet az ősszel a Tiszaligetben nem kis meglepetésre egyszer már legyőzött Bencze Tamás csapata. Az elmúlt években idehaza „verhetetlennek” tartott Szolnok a mostani bajnokságban már négyszer kikapott és éppen a hétvégén, a Magyar Kupa döntőjében is vereséget szenvedett a Körmend csapatától. Pór Péter együttese legyőzhető, ettől függetlenül tény, hogy kerete jelenleg a legerősebb idehaza és továbbra is remek csapat.

A ZTE KK célja pedig mi más is lehetne, mint még egyszer bravúrt elérni. Merthogy a Szolnokot legyőzni mindenki számára nagy fegyvertény. A zalaiak pénteken kikaptak az MK negyeddöntőjében a Soprontól, így két nap plusz pihenő jutott nekik.

Kerpel-Fronius Balázs (fehérben) és társai egyszer már megízlelték a siker ízét a Szolnok ellen, és most itthon is játszanak Fotó: Katona Tibor

Aminek nem feltétlen örültek a zalai játékosok, legalábbis Gáspár Dávid csapatkapitány szavai ezt támasztották alá: - Kétélű, hogy jól jött-e számunkra a pihenő, hiszen nagyon bántuk, hogy nem sikerült nyerni a Sopron ellen - hallottuk tőle. - Nyerni akartunk és játszani, viszont az, hogy pihentünk, valóban jól jött. S ha már így adódott, akkor ezt szeretnénk is kihasználni a bajnoki címvédő Szolnok ellen. Az MK előtt éppen a ZTE-vel kapcsolatban hangzott el: nem volt szerencsés, hogy előtte még előrehozott bajnoki találkozót kellett játszania Szegeden, s most a Szolnokra igaz, hogy fáradtabb lehet.

Azt kérdeztük Gáspár Dávidtól: mennyire számít majd mindez?

- Szerintem a Szolnoknak annyira erős a kerete, hogy igazából nincs jelentősége, hogy végigjátszotta a hét végét - válaszolta. - Kulcsjátékosai ugyan többet is töltöttek a pályán, de azért a keretükben vannak még olyanok, akik az Adria Ligában és a nemzetközi porondon edződtek és kellő erővel, valamint tapasztalattal bírnak az ilyen terhelésekkel kapcsolatban. Amennyiben tévedek ez ügyben, az csak a mi malmunkra hajtja a vizet. Egy biztos, hogy elszántan várjuk a mérkőzést és megpróbáljuk ismét megverni Magyarország legerősebb csapatát, ami egyszer más sikerült. Védekezésben fontos lesz, hogy megállítsuk a szolnoki kulcsembereket és persze jobb dobóformát kell mutatnunk, mint a Sopron ellen. Még egyszer mondom, nem lehetetlen legyőzni a Szolnokot, s nagy kihívás előtt állunk társaimmal.

Bencze Tamás vezetőedző szerint az biztos, hogy nem becsüli le együttesét a Szolnok.

- A keretükben 8-9 játékos is van, aki bármikor kezdő lehet és ugyanolyan szinten tud teljesíteni - érzékeltette a szerdai ellenfél erejét a zalaiak szakvezetője. - Éppen ezért egyénileg nehéz felkészülni ellenük. A kupadöntőben elszenvedett vereség okozhat egy csapatnál letargiát, de bizonyítási vágyat is, ám mi itthon játszunk és mikor ne akarjuk megverni a bajnokot, ha nem most! A ZTE KK-nál pedig továbbra is keresik az új légióst.

Kedden azt kérdeztük Stárics Kornél ügyvezetőtől, hogy állnak ez ügyben, hiszen az átigazolási határidő pénteken délben lejár. A klub vezetője megerősítette: mindenképpen igazolni fognak a négyes posztra, s akár szerdán be is jelenthetik az új fiú érkezését is. A klub vezetése arra kéri a szurkolókat, hogy minél előbb váltsák meg belépőjüket a szerdán 17.30 órakor kezdődő Szolnok elleni találkozóra. A pénztárak már 14 órakor nyitva lesznek, elkerülendő a későbbi tumultust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!