Kultúra

2016.02.23. 18:03

Wass Albert-maraton!

Dunaújváros - Huszonöt órán át folyamatosan olvasnak fel Wass Albert műveiből Fehérváron és Dunaújvárosban.

Pekarek János

Wass Albert műveiből rendeznek felolvasó-maratont február 27-én, szombaton a dunaújvárosi református templomban délelőtt tíz órától este hét óráig. A szervezők szerint méltatlanul mellőzött, ám kétségtelenül roppant népszerű író regényeiből, színműveiből, verseiből és esszéiből olvasnak fel kedvelői, rajongói. A hangsúlyozottan politikamentes, egyetlen országot, népet bántani nem kívánó irodalmi rendezvénybe bárki bekapcsolódhat, aki szeretné kedvenc Wass Albert szövegét, vagy annak egy részletét felolvasni.

A dunaújvárosi felolvasás a székesfehérváron előző napon, február 26-án este hat órakor kezdődő felolvasás folytatása lesz. A két városban összesen huszonöt órás felolvasó kampánnyal szeretnék tovább népszerűsíteni az erdélyi írót.

A felolvasó nap kétszeresen is nyilvános lesz. Egyrészt a helyszínen, ahol szeretettel várnak minden érdeklődőt, másrészt az interneten, ahol a legnagyobb közösségi oldalon, külön linken követhetik világszerte a felolvasó rendezvényt az érdeklődők.

Aki szeretne részt venni a felolvasáson, az jelentkezhet a szervezőknél az előadni kívánt mű címével és körülbelüli időtartamával a 30/332-37-20-as mobiltelefonon, és a [email protected] e-mail címen.

A rendezvény szervezői kedden tartottak sajtótájékoztatót az Intercisa Múzeumban. Farkas Lajos, aki szombaton Böttger Antal református lelkész társaságában megnyitja a felolvasást, Jakubek Tibor, az esemény Fejér megyei szervezője, és Kásás Margit dunaújvárosi szervező elmondták, hogy a felolvasások végeztével Szücsné dr. Harkó Enikő beszél majd Wass Albert művészetéről, életéről és jelentőségéről. Végül Stermeczki András evangélikus lelkész zárja az estet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!