f1

2016.02.24. 13:03

A FIA is rábólintott az új időmérőre a Forma-1-ben, Ecclestone örül!

Most már csak a Világ Motorsport Tanácsa akadályozhatja meg az újítást

Vámosi Péter

Fotó: Motorsport Csatorna

Ahogy arról már beszámoltunk, új időmérő rendszer várható az idei évtől a Forma-1-ben. A legfrissebb hír az, hogy a FIA is rábólintott a kezdeményezésre amit a Stratégiai Munkacsoport és az F1 Bizottság közösen dolgozott ki tegnap. Most a dolog a részletezés fázisában van, és jövő héten a Világ Motorsport Tanácsa elfogadhatja azt, vagy elutasíthatja.

A FIA egyelőre röviden reagált: "Az új rendszert egyelőre vizsgáljuk, de amint csak lehet szeretnénk azt bevetni, remélhetőleg már a 2016-os szezon kezdetén."

A Forma-1 valódi ura, Bernie Ecclestone ugyanakkor örömét fejezte ki a Reutersnek, szerinte ezzel a lépéssel a rajongók is elégedettek lesznek, mivel izgalmasabbá válik a sport. "Ez az ötlet olyasmi, mintha az időmérő edzést esős körülmények között tartanánk. Talán páran hibáznak majd, és nem elől lesznek. Így nem lesz annyira kiszámítható az elején a rajtrács mezőnye."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!