Életmód

2016.02.24. 15:41

Kati válaszol - Velük vagy nélkülük?

Régi vágyam, hogy legalább évente egyszer összetereljem a családot. Testvérek unokatestvérek és a leszármazottak nagy találkozójáról álmodom, de egyelőre nehézkes a szervezés.

Napló

Akiknek nagyon fut a szekér, azok ugyanúgy halogatják az együttlétet, mint akiknek éppen kátyúban van.

A többség persze jönne, de én a két szélsőt sem szeretném kihagyni. Kati a helyemben mivel érvelne?

Amikor újságban olvasom a hírt, látom a családi csoportképeket, nem tudok másra gondolni, divatja lett mostanság annak, hogy közhírré tegyék azt, ami korábban természetes családi ügy volt. Névnapon, születésnapon, temetésen, esküvőn bizony internet nélkül is összejött a tágabb família, kisebb-nagyobb vendéglátás mellett beszélgettek, szomorkodtak vagy örültek. Ma már praktikák is kellenek, hogy létrejöjjön a „nagy találkozás”. Mivel érveljen, hogy mindenki eljöjjön? Egyszerű ötletekkel és nagyon sok érzéssel. Az érzést nem tudom szebben megfogalmazni, mint Weöres Sándor: Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád.” Na és az ötleteim: a legfontosabb, hogy ne akarja egyedül megcsinálni. Szervezzen be a család ágaiból segítőket. A tétovázókhoz legközelebb állókat vonja be a meggyőzéshez. A második fontos szempont, hogy gondoljon a gyerekekre. Az ő közérzetük, élményeik hozzák el a családtagokat a további találkozókra, ezért nekik gondosan tervezzen elfoglaltságot. Legyen ötletes bemutatkozásra, közös játékra lehetőségük. Húzzanak tombolát, készítsenek zsákbamacskát a közösen összeadogatott, megunt játékokból. Meglátja, nagyon fognak örülni a saját, visszanyert játékaiknak is. A végére hagytam a közös étkezést, amely a lehető legegyszerűbb fogással is valódi élmény lehet, ha szeretettel készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!