Nagykanizsa

2016.02.25. 14:57

Látják a fától az erdőt - Az erdészeti fotópályázat eredményhirdetése

Nagykanizsa – A tavaly meghirdetett erdészeti fotópályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és szakmai előadásokra került sor a Medgyaszay Házban.

Pásztor András

A Zalaerdő Zrt. az Országos Erdészeti Egyesület helyi csoportjával közösen évek óta ír ki fotópályázatot a vállalat aktív és nyugdíjas dolgozói részére. A tavaly meghirdetett akció eredményhirdetésére, illetve a legjobban sikerült képekből összeállított kiállítás megnyitójára csütörtökön került sor.

Mint azt Varga Attila, az egyesület helyi csoportjának titkára elmondta: az erdész kollégák lelkesedése töretlen, amit az is bizonyít, hogy sok felvétel közül válogathatott a zsűri.

– Ezek a fotók azért különlegesek, mert nem csupán egy fotós, hanem az erdész szemével készültek, így elsősorban azon ritka vagy éppen szép növények és állatok lettek megörökítve, melyek a zalai erdők értékét adják – fogalmazott Maros Sándor, a zsűri elnöke, aki ezután ki is hirdette a győzteseket. A pályázat első díját Gyergyák Lajos nyerte, a másodikat Hopp Eszter, míg a harmadik helyezést Gál Sándor felvétele érdemelte ki. A zsűri egy különdíjat is kiadott, amit Fűr Tamás vehetett át.

A kiállítást a díjazottak Hopp Eszter (balról), Gyergyák Lajos, Gál Sándor, Fűr Tamás is megtekintette Fotó: Gergely Szilárd

Az eredményhirdetést követően az egyesület helyi csoportjának idei programtervét is ismertették. Mint elhangzott: a szervezet több szakmai programot, illetve bemutatót is szervez, hol hazai, hol külföldi erdészek részvételével, s a zalai szakembereknek is bőven lesz lehetőségük ellátogatni más erdészetekhez szakmai tapasztalatszerzés céljából.

A program két szakmai előadással zárult, elsőként Szakács László nyugdíjas erdésztechnikus tartott előadást az első világháború alatti zalai erdőgazdálkodásról, majd Horváth Jenő természetvédelmi szakember adott átfogó tájékoztatást az Amerikai Egyesült Államok nemzeti parkjairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!