Ivánc

2016.02.26. 12:59

Hát nem aranyos? - Levélben búcsúzott el az ivánciaktól postásuk, Kató

Ivánc – A lehető legstílusosabban, levélben búcsúzott az egész falutól Zsohár Tiborné, Kató, Ivánc eddigi kézbesítője. Nyugdíjba vonulása alkalmából függesztett ki levelet, egy napon belül (hamarabb, mint postafordultával) kapta a választ.

Bakos Ágnes

A posta ajtajára függesztette ki levelét Kató, egészen pontosan kézbesítette, hiszen minden iváncinak szól:

„Búcsúzom a postától. Lassan itt az idő, bezárul mögöttem a posta ajtaja, elmegyek. Tizenöt évig hóban, esőben, kánikulában, hoztam vittem a küldeményeket. Szerettem a munkám. A posta iránti szeretetem soha el nem múlik. Szerettem az embereket, megőriztem titkaikat, bizalmas barátjuk voltam, igazi barátságban. Munkatársaimat szívembe zárom, kívánok nekik sok sikert, kitartást, erőt s helytállást ebben a rohanó világban. Egyedül a kutyákkal nem voltam barátságban. Minden postásnak, minden iváncinak kívánok jó egészséget, boldogságot, örömöt s hosszú életet. Viszontlátásra! Szeretettel: Kató

Ui: Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

A szívet melengető sorokra azonnal megérkezett a falu válasza (kicsit a kutyákat is megvédték benne):

„Kedves Kató!

Köszönjük Neked a kedvességed, a szereteted. Mindig szívesen gondolunk rád. Mindenkihez volt egy jó szavad. A nyugdíjasok mindig nagyon vártak, hisz sokszor Te voltál az, akivel szinte családias viszonyt alakítottak ki. A postások élete nagyon nehéz. Főleg a tél. A kutyák is hiányolni fognak, nem csak az emberek. Kívánunk az egész falu nevében nyugodt, boldog, nyugdíjas éveket!"

A különleges levélváltás híre és tartalma mellé néhány fotót is kaptunk. Kató egyik utolsó munkanapján készültek, amikor szorgalmasan és a kutyáktól sem megrettenve kézbesítette a küldeményeket az ivánciaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!