Hírek

2016.02.28. 10:19

Irodalmi ünnep: Wass Albert - 25 órán át

Keszthely –"Téli világodra ráébred a tavasz" - az idézet a záró sorok között hangzott el a 25 órán tartó Wass Albert olvasómaratonon.

Keszey Ágnes

A Goldmark Károly Művelődési Központ is csatlakozott az országos és határon túli szépirodalmi ünnephez, melyben a részt vevő településeken 25 órán át Wass Albert műveket olvasnak fel a résztvevők. A közel egy évtizedes múltra visszatekintő rendezvénynek Keszthelyen már törzsközönsége van, akik olvasnak és hallgatják egymást. Ám ők és a szervezők fájlalják, hogy míg más városokban fiatalok is érdeklődnek az esemény iránt, a keszthelyi iskolások nem látogatnak el a programra.

Krupláné Nagy Ágnes többször is visszatért a felolvasómaratonra. Fotó:  A szerző

– Nyolcadik alkalommal csatlakoztunk a programhoz, melynek célja, hogy Wass Albert munkásságát minél szélesebb körben megismertessük. Wass Albert nyelvezete, az erdélyi emberábrázolás és tájleírás: páratlan és hihetetlen nagy a munkássága. Azt hittem, minden regényét olvastam, de most is hallottunk műveket melyeket nem ismerünk - emelte ki Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója, aki kezdte és zárta is a felolvasást: aktualitásként utolsóként a Mese a tavasz-ébresztő kis cinegéről című mese hangzott el tőle. A 25 órás felolvasás után, szombat este fáradtan, ám irodalmi élménnyel töltekezve összegezte a programot érdeklődésünkre Krupláné Nagy Ágnes, aki a kezdetek óta részt vesz az irodalmi maratonon.

– Értéket közvetít ez a felolvasás, s az értékeket őriznünk és ápolnunk kell, mert különben elvésznek. Felhívhatja az emberek figyelmét, hogy mély gondolatok és hazafiság, emberszeretet és természetszeretet: minden benne van ezekben a művekben. Én részt vettem A funtineli boszorkány és a Hagyaték felolvasásában. Óvodában dolgozom, ott most a Tavak könyvét olvasom a gyerekeknek- tudtuk meg a résztvevőtől, aki éjjel is, nappal is több órát töltött a maratoni olvasáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!