Sport

2016.02.29. 16:56

ZTE KK: Nincs már belépő, sportszerű biztatást kérnek

Zalaegerszeg - Mozgalmas hetük lesz a zalai élvonalbeli kosárlabdázóknak.

Kerkai Attila

A sor elejére a szerdai Körmend-Zalakerámia-ZTE KK rangadó kívánkozik, melyre minden vendégjegy elkelt, illetve a ZTE NKK ezen a napon játszik negyeddöntőt a Magyar Kupában.

Körmend-ZTE KK férfi rangadót rendeznek tehát szerdán (18.00) a vasi városban, és aki járt már valaha is a két régi rivális összecsapásán, tudja, mire számíthat. A friss kupagyőztes Körmend és a hazai mezőnyben újra élcsapattá avanzsált ZTE KK összecsapását talán még nagyobb érdeklődés övezi, mint az elmúlt pár évben bármikor, de ez a két csapat jelenlegi helyzete és formája alapján érthető. Mint írtunk róla, a ZTE KK 200 vendégjegyet kapott a házigazda klubtól a találkozóra, és ez a mennyiség természetesen villámgyorsan elfogyott. Hétfőn még egy minimális számú belépő érkezett, de ezek is gyorsan gazdára találtak.

A felfokozott várakozás miatt Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője fontosnak tartotta elmondani: sportszerű buzdítást kér a zalai drukkerektől. - Arra kérjük a klub szimpatizánsait, hogy akinek nincs jegye, ne utazzon el szerdán Körmendre, mert nem jut már belépőhöz - így Stárics Kornél. - Várhatóan telt ház lesz, és a hazai drukkerek is megtöltik a széksorokat. Amit mi kaptunk belépőt, ezeket pedig elkapkodták. Akik bejutnak, azoktók azt kérjük, hogy sportszerűen buzdítsák a csapatot, hiszen ezzel nagyon sokat segítenek.

Bencze Tamás vezetőedző és Stefan Balmazovic a hétfői edzésen
Fotó: Pezzetta Umberto

Az egerszegiek új szerzeménye, a szerb Stefan Balmazovic péntek óta már a csapattal edz, s bemutatkozhat új csapatában a Körmend ellen.

A nőknél a bajnokságban március 19-ig nem rendeznek fordulót, s akkor az alapszakasz utolsó köre következik. A férfiakéhoz hasonlóan a hölgyeknél is nyolcas döntőt rendeznek a Magyar Kupában, mely szerdától péntekig Miskolcon zajlik. A ZTE NKK szerdán 13 órától a házigazda DVTK ellen kísérli meg a továbbjutást, de az erőviszonyok alapján a miskolciak számítanak a találkozó esélyesének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!