Hírek

2016.02.29. 14:39

Mi történt a Simon családdal karácsony óta? Váratlanul rosszabbul lett Annamária, de már javult az állapota

Pápa - Emlékeznek még Simonékra? A súlyos betegség sújtotta pápai család a Napló karácsonyi adománygyűjtő akciójának keretében több mint másfél millió forintot vehetett át, de ennél sokkal többet kapott. Az újrakezdés lehetőségét.

Horváth Gábor

A Simon család története meghatotta olvasóinkat, tavaly ősszel rengetegen adakoztak, segítették a pápai családot. Miközben a Napló adománygyűjtő számláján gyűlt a pénz, nem túlzás, özönlöttek az ajándékok a kis önkormányzati bérlakásba.

Az emberek megmozdultak és lelkesedésük a hasznos anyagi, tárgyi segítség mellett igazi örömet is hozott a nehéz helyzetben lévő családnak. Az anya, Annamária egy rejtélyes és nagyon veszélyes betegségben szenvedett, a családfő László pedig egyszerre próbált helytállni a kórházban, valamint a nagyszülők, barátok segítségével néhány hónapos kislányuk, Vivien ellátásában.

Olvasóink jóvoltából végül karácsonyi ajándékként összesen 1 655 990 forintot adtunk át, az anya a gyógyulás útjára lépett és a család anyagi helyzete is rendeződni látszott. A pénzt egyébként félretették, lakásra gyűjt a házaspár. De mi történt velük azóta?

- Annamária eredményei váratlanul rosszak lettek, de a legutóbbi vizsgálat már javulást mutatott - közölte a Naplóval Simon László, aki hozzátette: az akut intermittens porphyria nevű anyagcsere betegségben szenvedő felesége most kezdte újra a november végén felfüggesztett rehabilitációt a pápai kórházban. - Az ujjai még mindig nem működnek megfelelően és az egyensúlyérzéke sem a régi. Ez az év még biztosan rámegy a gyógyulásra - jegyezte meg a tavaly munkanélkülivé vált családfő, aki futballozik, jelenleg a Pápai Perutz FC kapusa, kapott munkát a helyi utánpótlás nevelő klubnál, a PELC-nél, emellett a balatonfüredi labdarúgók szakmai stábjában dolgozik.

- Elsőként szeretném megköszönni korábbi együttesem, az Ugod SE vezetőségének, Felber Zoltánnak és Tóth Ferencnek a segítségét. Ők az első pillanattól támogattak lelkileg és anyagilag a csapattársaimmal, szurkolókkal, hozzátartozókkal együtt, ez nagyon sokat jelentett, lehetőséget adott az újrakezdésre - fogalmazott László, aki kiemelte a megyei futball összefogását, azt a segítséget, amelyet a kluboktól, játékosoktól, vezetőktől, szövetségtől, játékvezetőktől kapott.

- Nagyon hálás vagyok a veszprémi kórház dolgozóinak. Kiemelten Imre Piroska főorvosnőnek, aki nagy segítséget nyújtott abban, hogy Ancsa három hónap után újra láthatta kislányát, illetve abban is, hogy Pécsre kerülhettünk, ahol kiderült a tünetek oka. Köszönet az intenzív osztály orvosainak, akik nem adták fel és az ápolóknak, akik munkájukon kívül is önzetlenül ellátták feleségemet.

Hangsúlyozta: nem szeretne kihagyni senkit, nagyon jól esett nekik lapunk olvasóinak óriási segítsége, valamint a pápai jótékonysági est. Simon László nemrég, klubváltását követően elköszönt azoktól az ugodi gyerekektől, akiknek két évig volt az edzője és az előző szezonban dobogós lett velük a megyei futball ifibajnokságban. Nekik ugyancsak köszönetet mondott kitartó munkájukért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!