Sport

2016.03.01. 14:19

Nehéz rangadó lesz a Körmend-ZTE szomszédvári csata

Körmend - A szerdai, 21. kosárlabda bajnoki forduló egyik rangadója a Zalakerámia ZTE KK körmendi vendégjátéka lesz. Az Egis Körmend 18 órától fogadja a szomszédvári riválist.

Németh Zsolt

Két Szolnok-verő együttes találkozik a mérkőzésen, amely a jelenlegi élvonal legnagyobb múltú párharca, hiszen már 116. alkalommal feszülnek egymásnak a felek a bajnokságban. A házigazdák a Magyar Kupa döntőjében, míg a zalaiak három nappal később, elhalasztott bajnokin verték a szolnokiakat. Ezúttal valamelyik gárda biztosan csalódott lesz a mérkőzés után. A ZTE egy új centerrel erősített az átigazolási időszak végén, körmendi részről viszont továbbra is erősen kérdéses Cole Dickerson játéka.

- Egyelőre csak az óvatos bemelegítésig jutott el Cole, még mindig fájlalja a 11 napja megsérült térdét. - mondta Teo Csizmics, a piros-feketék vezetőedzője. - Nem látom sok esélyét annak, hogy szerdán be tud majd állni. A többiekkel viszont készülünk a rangadóra. A ZTE kiváló csapat, remek a kémiájuk, nagyon együtt vannak, erősek. A két kisember, Govens és Kinney, valamint Pantelics komoly erőt képvisel, de a magyar játékosok is sokat tudnak hozzátenni a teljesítményükhöz. Nem véletlenül állnak a tabella második helyén. És egy újabb légióssal még erősítettek is. Nálunk nem kérdés, hogy minden mérkőzésen győzelemre játszunk, teljes erőbedobással. Így lesz ez szerdán is. Várjuk már a találkozót, amely egy újabb lépés lehet a célunk elérése felé, hogy az alapszakasz végén ott legyünk a legjobb öt gárda között. Csapatként és egy az egyben is jól kell teljesítenünk. Az utóbbi hetekben remek védekezést mutattak a fiúk, de önmagában ez kevés lehet. Jól kell céloznunk! Hatékony támadással és jó védekezéssel megtehetjük a következő lépést a célunk felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!