Hírek

2016.03.02. 09:43

Előzetesben a késelő – Döntött a Vas Megyei Főügyészség

Szombathely – A múlt héten hozták haza Angliából, már előzetesben van a komlói fiatalember, aki Körmenden késelt meg egy férfit, ki akarta rabolni tavaly decemberben. Az eset után Angliába menekült, európai elfogatóparanccsal hozatták haza.

Bakos Ágnes

Dulakodás lett a rablási kísérletből, ami után elmenekült az országból a komlói férfi. Körmenden történt a bűneset 2015 decemberében.

Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt adott ki európai elfogatóparancsot a férfi ellen 2016. január 29-én. Hamar a nyomára akadtak: az angol hatóságokkal együttműködve február 11-én elfogták. Két hétre rá hazahozták, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság már a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren őrizetbe vette.

Fennáll a veszélye, hogy a férfi meghiúsítja az ellene folyó eljárást, annak, hogy megszökik vagy elrejtőzik a hatóságok elől, ezért már előzetesben van, őrizetét egy hónapra rendelte el az ügyészség – tájékoztatott dr. Simon József főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!