Civil

2016.03.02. 11:21

Újra síeltek a séiek!

Sé - Immár második alkalommal síeltek együtt a séiek Ausztriában.

Civil Tudósítónktól

Hagyományteremtő és közösségépítő szándékkal rendezték meg január végén a séi sínapot. Horváth László és Pezenhófer György önkormányzati képviselők kezdeményezésére csaknem 50-en csatlakoztak a programhoz. Amíg a kezdőket Havasi Attila szombathelyi diáksport-koordinátor tanította a sportág alapjaira, addig a rutinosabbak nyugodtan síelhettek az ausztriai Sankt Jakob im Walde-n. De nem mindenki sportolni érkezett, többen a faluból csak kirándulni utaztak el, és amíg a csapat egyik része siklott, addig ők túrázni indultak a hóesésben. A közös sportolás, étkezés, teázás, forralt borozás eredménye egy nagyon jó hangulatú és tartalmas nap lett.

Fotó: Sörös István

A pozitív élmények és visszajelzések után februárban újra útnak indult 22 gyerek és 27 felnőtt. Sankt Jakob hegyeit ismét bevették a séi síelők. Míg az első alkalommal volt, aki a számos esést követően dühösen vágta a hóba a sítalpakat, másodszorra már a siklás élménye győzedelmeskedett, sokan nehezebb pályára is átmerészkedtek.

A természet és a sport segítségével összejött egy csapat. A résztvevők várják a folytatást.

Sörös István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!