Sport

2016.03.02. 12:47

Karatékák seregszemléje Várpalotán

Várpalota - Közel 300 sportoló mérte össze tudását az elmúlt hétvégén rendezett kyokushin karate diákolimpia területi elődöntőn, amelynek negyedik alkalommal adott otthont a Gál Gyula Városi Sportcsarnok.

Szabó Péter Dániel

– Az elmúlt három év sikeres rendezésén felbuzdulva a klubvezetők, a felnőtt karatésok és a szülők csapata rutinosan és nagy lelkesedéssel fogott hozzá az előkészületekhez. A visszajelzések alapján kiválóan sikerült a verseny, amelyet Galambos Szilvia, a megyei közgyűlés és Várpalota önkormányzatának képviselője nyitott meg – mondta el lapunknak Vancsek Ferenc, a viadalt szervező Főnix Dojo Várpalota edzője.

Az egész napos versenyen egyébként mintegy 280 sportoló több mint 350 versenyszámban mérte össze tudását, a gyerek I korcsoporttól (10 évesek) egészen a juniorokig (18 évesek). – A kihívás óriási volt: a győzelem megszerzése mellett a veszprémi döntőre való kvalifikáció volt a tét. A csarnokot megtöltő közönség szebbnél szebb formagyakorlatokat és sportszerű, kemény küzdelmeket láthatott. A győztesek az aranyérem mellé egyedi plakettet is kaptak – tette hozzá Vancsek Ferenc, akitől megtudtuk, a házigazda Főnix Dojo 15 versenyzővel képviseltette magát a viadalon.

A várpalotai Leitner Petra (kék mellvédőben) jól küzdött, s az előkelő harmadik helyen zárta a versenyt (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A szép palotai eredmények közül kiemelkedik Ludszky Tamás aranyérme, Burján Hédi, Kis Mónika, Schwarz Barnabás és Papp Dániel második helye, de a bronzérmes Leitner Petra és Körmendi Adrián, valamint a negyedik helyen záró Radnai Viktor teljesítménye is elismerést érdemel.

A diákolimpiai elődöntőn megyénkből ott volt a pápai Griff SE csapata is, akik értékes helyezésekkel térhettek haza Várpalotáról. Sziget Panna és Cheyenne Dokter az ötödik, Tamás Benedek és Bóka Viktória a hatodik, míg Nagy Sarolta, Major Bence és Hajdu Szonja a hetedik helyen végzett a versenyen. A veszprémi Fitt SE négy karatékája is becsülettel helytállt a városi sportcsarnokban, ám ezúttal nem értek el helyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!