Lenti

2016.03.02. 19:27

Hat művészeti iskola adott közös komolyzenei hangversenyt Lentiben

Lenti – Zala megye hat művészeti iskolájának zenepedagógusai léptek fel szerdán közös koncerten a művelődési központban.

Korosa Titanilla

Többéves hagyomány már a megyében a művésztanárok hangversenye, amelyre minden évben másik városban kerül sor. Lentiben legutóbb 2006-ban tartották a hangversenyt.

Fülöp Szabolcs és Szekérné Gróf Lilla, a lenti művészeti iskola zenetanárai

A műsort megelőzően Farkas Katalin, lenti tankerületi igazgató köszöntötte a megjelenteket.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy sok év után ismét városunk adhat otthont ennek a találkozónak. A zenepedagógusok most a pódiumra lépve, hivatásuk egy másik oldalát mutatják meg a zenekedvelő közönségnek, hiszen a mindennapi tanári munka mellett az aktív zenélés ugyanolyan fontos és hangsúlyos része életüknek. Tanítani és a szakmát magas szinten művelni - csak így lehet példát mutatni, és csakis így lehet kiválót alkotni - mondta a járási tankerület vezetője.


A komolyzenei esten a közönség színvonalas hangszeres produkciókat hallhatott, neves zeneszerzők darabjai csendültek fel a színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!