Életmód

2016.03.02. 12:12

Európa bajnokságra készülnek a szervátültetettek

Sümeg - Veszprém megyei sportolók is szereztek arany érmeket a Magyar Szervatültetettek Szövetsége által Debrecenben megrendezett 2016. évi kvalifikációs versenyen az elmúlt hétvégén.

Tisler Anna

A verseny helyszíne azért Debrecen volt, mert az ottani egyesület nemrég alakult újjá. A szervezésben és megrendezésben a klinika is segített.

Lőrinczné Halász Klárától, a Transzplantáltak Veszprém megyei Érdekvédelmi és Sport Egyesülete elnökétől megtudtuk, a tavasszal még két kvalifikációs versenyt szervez a szövetség, a legjobb eredményt elért sportolók vehetnek részt júliusban Finnországban az Európa bajnokságon.

A debreceni versenyen megyénket a bowling és a darts versenyzők képviselték. Dartsban Urbán István egyéniben és csapatban is arany érmet szerzett, Ékes Józsefné csapatban ezüstöt. Bowlingban Lőrinczné Halász Klára egyéniben, párosban Ékes Józsefnével, vegyes párosban Szép Gyulával bronz érmes lett. Ékes Józsefné egyéniben ezüstöt, párosban bronzot szerzett. Szép Gyula férfi párosban aranyat, egyéniben ezüstöt, vegyes párosban bronzot kapott.

Márciusban Pécsen petanque versenyt szerveznek, áprilisban ismét a bowlingosok mérik össze tudásukat, és atlétikából folyamatosan zajlanak a versenyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!