Sport

2016.03.03. 14:59

Kézilabda NB II: Az éllovast verte meg a Keszthely - Klász Karola is kidőlt a hévízi csapattól

Az NB II-es zalai kézilabdacsapatok közül a legutóbbi fordulóban csak a Keszthely tudott nyerni, mely azonban csoportja éllovasát győzte le idehaza.

Góth Imre

Nők, Dél-nyugati csoport:

Siófok II.–Hévíz 28-23 (14-10)

Siófok 100 néző. Jv.: Dravecz, Szabó.

Hévíz: Molnár – Novikova 4, Fehér, Klász 2, Lakatos 1, Holczbauer 7, Czigány 5. Csere: Fonyódi, Borda (kapusok), Berecz 3, Buzás 1, Belina. Játékos-edző: Klász Karola.

Az öt sérült játékosát nélkülöző Hévíz remekül kezdett és vezetett a jó iramú találkozón. Egy kemény belemenés után Klász Karola szenvedett súlyos sérülést, keresztszalag-szakadást, ami visszavetette a zöld-fehéreket. A hazaiak uralták a találkozót és megérdemelten nyertek, de a hévízieket dicséri, hogy alaposan megfogyatkozva is volt tartásuk. A csapat holnap 16 órakor a régi nagy rivális Tolna együttesét fogadja.

Jó a zalaiak közül: Molnár.

Férfiak, Dél-nyugat:

Nagykanizsai Izzó SE–Hőgyészi SC 22-29 (13-12)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Akácsos, Nagyvizeli.

Izzó: Dencs Balázs – Bátor 3, Gilitsch 7, Kiss G. 2, Tompek 2, Simon 4, Metzger 1. Csere: Zsobrák (kapus), Molnár, Dencs Bálint, Szabó Sz., Füle Cs. 1, Musits N., Márton R. 2. Edző: Takács Balázs.

Az N. Izzó SE-ből a Hőgyész elleni meccsen Gilitsch Gergő emelkedett ki játékával és hét találatával
Fotó: Szakony Attila

A középmezőny tagjainak találkozóján az Izzó magabiztosan kezdett (10. p.: 6-4). A második félidőben a vendégkapus kiválóan védett, de Kiss Gergely harmadik kétperces büntetése is rányomta bélyegét a kanizsaiak játékára, a Hőgyész pedig fordított.

Jók: Gilitsch.

Férfiak, Észak-nyugat:

Keszthely GDSE–Szentgotthárdi KK 38-29 (23-12)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Rozina, Szászfai.

KGDSE: Szemerédi – Baranyai Zs. 4, Kovarszki 9, Tóth G. 11, Szmola, Baranyai N. 8, Sasvár 2. Csere: Pádár Ma. (kapus), Kránicz, Szente 3, Hunkár, Csiszár 1, Pádár Má., Dohárszky. Edző: Baranyai Norbert.

Nagyon fegyelmezetten kezdett a Keszthely (15. p.: 8-8), mely a folytatásban eleinte a szélekről szerzett szépségdíjas gólokat, majd kihasználta a vendégek középen kinyíló védekezése kínálta lehetőségeket is. Fordulás után a gotthárdiak mindent elkövettek a felzárkózásért, de a Keszthely okosan tartotta előnyét. A vereséget szenvedő vendégeket a tabellán megelőzte az Ajka, mely most vasárnap látogat Keszthelyre.

Jók: a teljes hazai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!