f1

2016.03.03. 06:31

Sir Stirling Moss: Zárt pilótafülke? Ez nevetséges!

A 85 éves legenda szerint az együléses bajnokságokban nevetséges ötlet a zárt vagy részben zárt pilótafülke bevezetése.

Kovács Noémi

Fotó: Daimler AG

Az év elején vált nyilvánossá, hogy az F1-es versenyzők nagy része és az FIA is kívánatosnak tartaná a zárt vagy egy részben zárt pilótafülke bevezetését a 2017-es szezontól kezdődően, ahogy azt teszik majd az IndyCar-ban például. Azonban nem mindenki tetszését nyerte el ez az ötlet, pl. Sir Stirling Moss sem rajong ezért a biztonságot elősegítő fejlesztésért.

„Szerintem ez nevetséges elképzelés, hiszen az autósport veszélyes. És éppen ezért csináljuk, közülünk néhányan biztosan ezért versenyeznek – mert ez veszélyes sportág. Én is egy voltam közülük. És úgy gondolom, hogy az ilyen előterjesztések egyszerűen nevetségesek. Abszolút nevetségesek.” – kezdte a brit legenda.

„Őszintén hiszem, hogy a legtöbb versenyen megfelelően szabályozza a történéseket a zászlóhasználat, ami nagyon fontos. A versenyzők tisztában vannak vele, hogy mit tehetnek meg és általában ragaszkodnak is a reális korlátokhoz.” – fűzte tovább a 85 éves ex-versenyző.

„De természetesen egészen más a versenyzési mód és etikett egy normál pályán vagy épp egy klub pályáján, azonban szükségszerűen más lesz a helyzet, amikor a Forma-1 kerül szóba. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy a veszély a sportág része. Szerintem senki sem akar sérülést, de mindannyian a határig fogják hajtani magukat, ami nagyon jó dolog.” – mondta Sir Stirling Moss.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!