Lóerő

2016.03.03. 14:39

Hamarosan rajtol a szlalomszezon

Veszprém - A Veszprém Aréna parkolójában március 13-án indul kanyargós útjára a szlalomszezon, mely baleset-megelőzési nyílt nap is lesz egyben.

Heffler Péter

A rendezők a tizenegy kategóriában kiírt szinkronpályás szlalomshow mellett egy sor érdekes programmal, többek között gokart- és kerékpárospályával, biztonságiöv-, illetve motoros szimulátorral, roncsvágási bemutatóval várják majd a benzingőzőrült családokat egy egész napos kikapcsolódásra. A március 13-i szezonrajtot követően aztán várhatóan május 29-én, július 24-én és szeptember 18-án tér vissza a mezőny egy kanyarra Veszprémbe, amik között természetesen még jó pár településen feltűnnek.

A rendező SR Sport Egyesület tavaly kilenc futamot hozott tető alá Tapolcán, Veszprémben és Bakonyszentlászlón, utóbbi kettő mellé pedig új helyszínként bekerült az idei programba Pécs, Budapesten a Műegyetem rakpartja, Nagykanizsa, Győr és Mór is. Az egyesület tagjai összesen harmincöt futamon vettek részt 2015-ben, hol rendezőként, hol sportbíróként, hol pedig versenyzőként. Többek között így jártak az Eger-ralin, I. Kanizsa Garage Szlalomkupán, Veszprém Gokarton, Székesfehérvár-ralin, az I. Veszprémi Suzuki-találkozón, Veszprém-ralin, az V. Marsal Trophyn, velencei Suzuki Fanatics Garage nyárbúcsúztató találkozón, III. Oroszlányi Szlalomversenyen, III. Snóbli Motoros Túrán, a Rozsdakupac Saturday Night Cruise-on, Mikulás-ralin, valamint nemcsak szlalomfutamokat, de két szlalomedzést is rendeztek, biztosítva ezzel a sportág szerelmeseinek - legyenek kormánytekergetők vagy csak rajongók - az önfeledt autózást.

Március 13-án - sok szórakoztató kísérőprogrammal - rajtol a 2016-os szlalomszezon a Veszprém Aréna parkolójában
Fotó: SR Sport Egyesület

- Ezek a rendezvények a baleset-meg- előzési programok köré épülnek, ezért is hoztuk tető alá annak idején, még 2007-ben az első rendezvényeinket is, hogy megszűnjenek az illegális utcai versenyek - mondta ifj. Mulicz László, az SR Sport Egyesület elnöke. - Azóta ugyan már sok minden változott, mind a helyszíneket illetően, mind a versenyek felépítésében, hiszen sokan csatlakoztak egyéb kiegészítő programokkal, de a lényeg ugyanaz maradt, vagyis jótékonysági nap keretein belül az autóval, motorral és kerékpárral közlekedő fiatalok számára a KRESZ játékos megismertetése, a biztonságos járműkezelés elsajátítása. A rendezvény lehetőséget ad a versenyezni vágyók számára is, közúti forgalomtól elzárt területen - tette hozzá a rendező.

Az autósok az abszolút kategória mellett idén is tizenegy osztályban mérhetik össze lóerejüket , így a teljesen kötetlen proto kategórián kívül, az első és 4x4 kerék- meghajtású gépkocsik versenyében N1: 0-1100 ccm-ig, N2: 1101-1500 ccm-ig, N3: 1501 ccm felett, A1: 0-1100 ccm-ig, A2: 1101-1500 ccm-ig, A3: 1501 ccm felett, míg a hátsókerék- meghajtásúaknál H1: 0-1600 ccm-ig, H2: 1601 ccm felett. Emellett külön díjazzák a juniorok - köbcentitől függetlenül a tizenhét éven aluliak és - típustól és köbcentitől függetlenül - a nők versenyét is.

A Dunántúli Szlalomkupa tizenegy osztályában hirdettek győztest tavaly. Íme a címvédők listája: Nők: Németh Klaudia; Junior: Nagy Richárd; H1: Hock Tamás; H2: Lovász Róbert; A1: Kandikó Ákos; A2: Szollár Norbert, A3: Lovász Kornél; N1: Ifj. Mulicz László; N2: Németh Szilárd; N3: Ihász-Kovács Tamás; Proto: Pathy László



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!