f1

2016.03.04. 07:04

Hülkenberg szerint a "glória" sterilizálja a Forma-1-et

Kvyat szerint is kell némi veszély, Massa némileg máshogy látja

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

"Számomra ez rettenetes." - mondta Hülkenberg. "Nem tetszik. Ez csak ilyen személyes dolog. De nem szeretném ezt látni. Ez sterlizálja a sportot. Kell, hogy legyen egy kis veszély, ez teszi a Forma-1-e szexivé és vonzóvá. Az elmúlt húsz évben pokolian sok biztonsági intézkedés történt, és ha megnézzük a legtöbb balesetet, simán kiszállunk utána az autóból és elsétálunk. Én személy szerint eléggé biztonságban érzem  magam, miattam nem kell ezt tenni."

"A Forma-1 nyitott pilótafülkés versenyzést jelet, persze ez így veszélyesebb, de a Forma-1 veszélyes." - ért egyet Daniil Kvyat. "Azért versenyzem, mert veszélyes, és ezt én el tudom fogadni. Ez az én véleményem."

Felipe Massa azonban némileg ellenkező véleményen van.

"Nem túl szép. Persze a biztonság a legfontosabb dolog és teljesen egyetértek a "halo"-val, vagy a zárt pilótafülkével. Egyetértek ezzel a változtatással, de nem néz ki túl jól, hogy őszitne legyek." - mondta a brazil.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!