Sport

2016.03.04. 10:32

A futballpályákon már tavasz van - Vasárnap a 16. fordulóval folytatódik a pontvadászat a megyei I. osztályú bajnokságban

Megyei körkép - Elrajtol a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja, a csapatok több mint három hónapnyi szünet után lépnek pályára.

Török Tibor

A nyitányon mindjárt éles meccseket rendeznek, lesz alsóházi rangadó (Lukácsháza-Egyházadrádóc), a Celldömölk Vépre látogat - a hazaiak az átigazolási időszakban két góllövőjüket is elveszítették, Versegi Ausztriába, Jordán Répcelakra igazolt.

A répcelakiaknak sem lesz egyszerű a kezdés, Szentgotthárdra utaznak, ahol mindig szép és nemes feladat vendégként győzni.

- A decemberben átadott műfüves pályanak köszönhetően remek téli alapozáson vagyunk túl - mondta el Heiter László, a gotthárdiak edzője -, heti három gyakorlással és egy edzőmeccsel készültünk. Igaz, az utolsó tréningeket már a centerpályán játszottuk. Kérdés, hogy a játéktér milyen állapotban lesz az eső miatt vasárnap. Ami a Répcelak elleni találkozót illeti, nem mi vagyunk az esélyesek, de ennek ellenére, vagy éppen ezért győzelemre játszunk.

A Szentgotthárdnak nem volt távozója, van viszont egy sérültje, a támadó Vass Gábort úgy lekönyökölték a helyi teremtornán még december elején, hogy eltörött az állkapcsa, a játékos csak most tudta elkezdeni a könnyített edzéseket. Az érkezők: Sipos Gábor (Szlovénia), Kovács Péter (Ausztria), Vass Roland, Vass Dániel (mindkettő Magyarszecsőd). Továbbá Nagy Ottóra és a sérült Horváth Györgyre is számíthat az edző.

Az összes tavaszi meccsét pályafelújítás miatt idegenben játszó Rábapaty Kőszegre látogat.

- Távozónk nem volt - informálta lapunkat Enzsöl Gábor a patyiak edzője -, Sebestyén Szabolcs a Kemenesalja csapatától, Gallen Antal pedig Uraiújfaluból érkezett. Csupor Ádám és Gosztolya Ákos bajlódik sérüléssel, de utóbbira talán már számíthatok Kőszegen. Amit elterveztünk a téli gyakorlások során, azt végre is tudtuk hajtani. Terembe Bükre jártunk, az edzőmeccseket Celldömölkön játszottuk, sőt, a pályánkon is tudtunk készülni. A Kőszeg nagyon kellemetlen ellenfél számunkra, de bízom abban, hogy mi kapjuk el jobban a rajtot, és ott tudunk maradni a mezőny első felében. A nyitómeccseken általában az nyer, aki hamarabb felveszi a ritmust, és jobban alkalmazkodik az adott körülményekhez, szeretnénk jó eredménnyel hazatérni.

A Kemenesaljának sem lesz könnyű dolga, a télen jól erősítő Táplánt fogadják.

- A tervezett felkészülési meccseket lejátszottuk és mellette még edzésekre is volt módunk - összegezte az elvégzett munkát Kovács Kristóf játékos-edző. - Mivel a középmezőnyhöz tartozunk, talán egy kicsit már a jövő csapatát is tudjuk építeni. Vannak távozóink, köztük meghatározó játékosok is. Sebestyén Szabolcs Rábapatyra, Dénes Bálint Jánosházára, Horváth Zsolt pedig a Veszprém megyei Külsővatra igazolt. Sütő Ferenc (szélső) Gércéről, Smidéliusz Sándor (középpályás, védő), Szomorkovics Balázs (támadó) pedig Szergényből érkezett. Mendel Ákosra sérülése miatt nem számíthatok még. A nyitányon a Tápláni KSK-t fogadjuk, olvastam, hogy jól igazoltak, a kérdés, hogy az új játékosokat mennyire tudták beépíteni a csapatba a felkészülés során. Pozitív érzésekkel várom a rajtot, sokat gyakoroltuk a játékrendszerünket, kíváncsian várom, hogyan működik élesben. Nehéz a sorsolásunk, de legalább igazi erőfelmérő meccseket játszunk az elején.

16. forduló: március 6. vasárnap, 14:00: Vép-Celldömölk (Kovács B.), Kőszeg-Rábapaty (Horváth P.), Kiswire Szentgotthárd-Répcelak (Héra), Jánosháza-Csepreg (Marácz) Király-Vasvár (Takács), Körmend-Rum (Szabó II.), Lukácsháza-Egyházasrádóc (Derdák). 15:00: Kemenesalja-Tápláni KSK (Hittaller).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!