f1

2016.03.04. 07:36

Hamilton kiakadt a Halo-rendszeren

Fernando Alonso pedig szomorúságának adott hangot

Tajthi Andrea

Fotó: Daimler AG

Lewis Hamilton is szemügyre vette a Räikkönen által tesztelt Halo-rendszert. Nem tetszik neki.

"Légyszíves, ne! Ez a legrosszabbul kinéző megoldás a Forma-1 történetében. Értékelem a biztonságra való törekvést, de ez Forma-1, és a jelenlegi állapot tökéletesen jó." - írta Hamilton Instagramon.

Fernando Alonso is nemtetszését fejezte ki, ám másra is utalt, nem csak a "glóriára".

"Ez szomorú. Szomorú vagyok." - mondta a spanyol. "Szomorú vagyok a sport miatt, mert... nem néz ki jól a helyzet. Amikor egy héten belül háromszor változtatnak az időmérő edzés rendszerén... Ha egy másik sportág sportembere lennék, és nézném a Forma-1-et, meg lennék lepve. Nem hiszem, hogy ez jól van így, túl sok a változtatás. Túl komplexek a szabályok, a nézők sem győzik követni."

"Minden barátom itt Spanyolországban, azért akarja bekapcsolni a tévét, hogy csatákat lássanak, nagy autókat, nagy gumikat, nagy hangot, és élvezni akarják a versenyt, mint más sportokat. De nálunk csak arrúl hallanak, hogy MGU-H, MGU-K, és a többi... Így nem csoda, ha kikapcsolják a tévét."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!