Sport

2016.03.04. 12:30

Pont nélkül zárja a szakaszt az FC Ajka?

Ajka - Három kőkemény idegenbeli mérkőzés előtt áll az FC Ajka, amelynek égetően szüksége lenne a pontokra, de a forma és a papírforma nem kecsegtet túl sok jóval.

Horváth Gábor

A labdarúgó NB II első két tavaszi fordulójában mindössze egy pontot szerzett a bennmaradásért harcoló FC Ajka, amely Sopronban kikapott (0:2), majd a Szolnok ellen hazai pályán egy sovány 0:0-ra futotta erejéből.

- Nagyon fájó a múlt heti mérkőzés, hiszen pontokat akartunk szerezni. Jelenlegi helyzetünkben ugyanakkor értékes a döntetlen is, és úgy érzem, a soproni találkozót követően sikerült előrelépnünk - válaszolta lapunk érdeklődésére Székely Tibor, az FC Ajka szakvezetője.

Fotó: Penovác Károly

A másodosztályú tabella utolsó előtti helyén álló alakulat szombaton (17.00) a nyolcadik Csákvár otthonában lép pályára. Ezt követően pedig még két idegenbeli meccs vár rá, a listavezető Gyirmót, majd a középcsapat Szeged vendége lesz a bakonyi együttes. Fontos lenne, hogy ne zárja pont nélkül ezt a szakaszt az FC Ajka, ám a forma és a papírforma alapján ez simán előfordulhat.

- Alaposan feltérképeztük következő ellenfelünket, a Csákvár veszélyes csapat, sok gólt rúg, gyors játékosai vannak. Bízom benne, hogy még tovább fejlődünk, s megtaláljuk a hazaiak gyenge pontjait - fogalmazott Székely Tibor, akitől megtudtuk: a múlt héten combizomszakadást szenvedett Kollega Krisztián sérülése szerencsére nem annyira súlyos, ám néhány hét pihenő így is vár rá.

Pákai Gergő és Pavlitzky Balázs továbbra sincs bevethető állapotban, a télen igazolt, ám pályára új csapatában még nem lépő Melczer Vilmos viszont már tudott edzeni a héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!