Foci

2016.03.04. 12:56

Tavaszi rajt a női NB II-ben - A ZTE FC az NTE 1866 labdarúgóit látja vendégül vasárnap

A hétvégén folytatódik a küzdelem a női labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában. A 12. fordulóban vasárnap 16 órától ZTE–NTE zalai rangadót játszanak.

Munkatársainktól

A ZTE FC Angels kedvező pozícióból várja a tavaszt: a kék-fehérek csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak a tabella 2. helyére.

– Vegyeseh az érzéseim a felkészülésünk kapcsán – mondta Kostorják Zsolt edző. – Tanulmányi okok miatt három játékosom nem tudott rendszeresen részt venni a tréningeken, a többiek viszont becsülettel dolgoztak. Január 6-án, 15 fős kerettel kezdtük a munkát, a hiányzóknak erőnlét terén van lemaradásuk.

Tavaly kétszer is Kanizsán játszott a ZTE (fehér) és az NTE. Mindkétszer az egerszegiek nyertek (0-3, 1-2), a kép áprilisban készült

A ZTE a felkészülés során kétszer is megmérkőzött az NB I-es szombathelyi Viktóriaával, és mindkét találkozón akadtak jó periódusai a ZTE FC-nek. A főpróbát Pécsen, egy nagypályás torna keretében tartották, ahol a második helyet szerezték meg. A keret nem nagyon változott: örömteli, hogy Soós felépült sérüléséből, a nyáron igazolt Bogdán viszont Szlovákiában folytatja pályafutását.

– Célunk nem változott: a dobogón szeretnénk végezni – hangoztatta a tréner. – Jó lenne megőrizni második helyünket, ami osztályozót érne. Igaz, a Keleti-csoport első két helyezettje eredményei alapján erősebbnek tűnik nálunk, de egymás elleni két mérkőzésen, bármi megtörténhet.

Kostorják Zsolt reméli, hogy az éppen születésnapjára eső vasárnapi megyei rangadón győzelemmel kedveskednek neki lányai.

Az NTE 1866 pedig nyilván igyekszik majd elrontani az ünnepet. Benedek József együttesénél a játékoskeret a szokottnál nagyobb mértékben változott, de a tréner bízik az eredményes folytatásban.

– Takács Petra abbahagyta a focit, míg Szekeres Katalin a Szepetre igazolt – kezdte a kanizsai edző. – Az érkezők: Góczán Kitti, Luczi Evelin és Szabó Réka a Police-Ola LSK-tól. Csapatba építésükhöz is jól jöttek a téli edzőmeccsek: Pécsett nemzetközi tornán is szerepelhettünk.

A szakember reméli, hogy a heti három edzés érződik majd a csapat játékán, s ehhez remek felmérő lesz a vasárnapi, egerszegi rangadó.

– Betegségek és más okok belejátszottak felkészülés menetébe, de szeretnénk helytállni Zalaegerszegen, ami olvasatomban legalább a pontszerzést jelenti. A télen a védekezésünkön és a középpályások támadássegítésén sokat dolgoztunk, és vasárnapig is csiszolunk még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!